SM BLOGGEN IX: Tuff kväll väntar för P17


2009-04-03

  

F17 laget lyckades faktiskt att "knyta ihop säcken" i den sista gruppspelsmatchen i SM och besegra Halland IBF med 5-3.


Halland IBF - Västergötland IBF  5-3

  

Periodsifffor: 0-2 , 0-0 , 3-3

Skottstatistik:  16-20 (4-5 , 8-6 , 4-9)

  

0-1   Johanna Johansson assist -

0-2   Amanda Pesonen assist Cecilia Hallgren-HabibLaget har, trots endast 3 hopspelade poäng i gruppen verkligen visat prov på ett bra innebandyspel under SM 2009 i Nyköping. På förhand visste man att det detta år skulle komma att bli tufft då favoriterna Stockholm IBF och Göteborg IBF lottads in i samma grupp som de gula.

Att laget sedan även fick Västernorrland IBF, som av tradition också spelar bra i SM, kändes som en otrolig otur.


Västergötland IBF hade förmodligen med spelet de visat kunnat ta sig vidare från någon annan utav grupperna, men eftersom vi inte har svar på detta skall vi heller inte sia vidare på det spåret mer.

Konstatera gör vi dock att tjejerna har spelat bra innebandy under sin vistelse i Nyköping och att resultaten och studsen och turen med stolpe och ribba är de faktorer som man inte riktigt haft med sig i alla lägen.


Förlust mot Stockholm IBF, 2-7, efter jättebra insats de två första perioderna samt en förlust mot Göteborg IBF 3-4, efter en bra match rakt igenom, där även Västergötlands målvakt Josefine Hofmeijer visar prov på bländande bra målvaktsspel.

Sedan en snöplig förlust med 2-3 mot Västernorrland IBF i tredje gruppspelsmatchen.

Mot Västernorrland så leder ändå Västergötland hela två gånger om i matchen, detta med 1-0 och 2-1, men kan alltså inte hålla de resultaten utan även här kommer förlusten att infinna sig, detta med 3-4. Västernorrlands 3-4 mål kommer också med endast 1 minut kvar av matchen.


Nu får man lägga årets turnering bakom sig och koncentrera sig på att komma igen 2010, även denna gång i Nyköping/Oxelösund.Lagets Distriktslagskapten Andreas Nordh summerar turneringen på följande sätt:


-          Att vi hamnat i en svår grupp är en utav anledningarna till att vi inte tar oss vidare, men även att vi faktiskt inte kunnat träna ihop laget på ett bra sätt, beroende på kval till elitserien och kval till div 1 med mera, detta har gjort att vi tappat en del taktiska moment, vilka faktiskt har vart avgörande moment i spelet emot oss.


-          Insatsen mot Göteborg IBF tycker jag var strålande och där fungerar både försvarsspelet och positionsspelet riktigt bra. Även anfallsspelet var bra stundtals i denna match, avslutar Nordh.

P17: HÄLSINGLAND IBF OCH KVARTSFINAL VÄNTAR

  

Klockan 18.00 spelar Västergötland, P17, sin sista gruppspelsmatch, mot Hälsingland IBF, och sedan nästan direkt efter denna blir det kvartsfinalspel mot Värmland IBF.

Med tanke på att det är så tätt mellan matcherna gäller det verkligen att spelarna i matchen mot Hälsingland IBF får lite viloperioder och att det byts mycket i laget.


Spelarna Calle Johnsen, Borås Thunders IBF,  och Rasmus Gabrielli, IBK Alingsås, ger sin syn på kvällen och de matcher som följer:


-          Tror att framförallt kvartsfinalen blir väldigt tuff. De lag som tar sig vidare i turneringen är alla väldigt bra, säger Calle.


Rasmus i sin tur hoppas att laget skall kunna fokusera bra på båda matcherna och ändå ladda riktigt bra i sista gruppspelsmatchen, även om laget inför den matchen redan är klara gruppsegrare.


-          Ja, det är viktigt att fokusera mycket även i matchen mot Hälsingland IBF, viktigt att ha med sig en laddning och en bra inställning till varje match. Vi skall visa att vi är det bästa laget i gruppen och de andra laget som möter oss i kväll skall ha lite respekt för oss.


Båda tycker hittills att det vart ett riktigt roligt SM och trots att ingen av spelarna fick någon speltid under senaste matchen mot Västernorrland IBF så deppar de inte.


-          Vi är ett lag och det viktigaste är att de som spelar för dagen är de spelare som är uttagna för att vi skall kunna vinna matchen, säger Calle.


Båda spelarna fick värma upp, tillsammans med de andra reserverna hela tre gånger, vilket kan tyckas märkligt i mångas ögon.


-          Det handlar helt enkelt om att när det väl är dags att byta, om det blir ett byte, så skall man vara uppvärmd och klar och inte komma in halvkall, vilket ökar risken för skador. Bättre att värma upp lite extra vid flera tillfällen om tillfälle till inhopp kommer, berättar Rasmus.


Nu fokuserar de båda spelarna på kvällen, gruppspelsmatchen mot Hälsingland IBF samt kvartsfinalen mot Värmland IBF, och det är full fokus som gäller.


-          Ja, vi laddar med att ha vilat lite extra nu och sedan har vi fått i oss rätt mängd kost och vätska, det kommer bli en viktigt förberedande del under kvällens båda matcher, avslutar Rasmus.
Rasmus Gabrielli, IBK Alingsås, och Calle Johnsen, Borås IBF Thunders,
laddar för kvällens matcher mot Hälsingland IBF och Värmland IBF.

Kommentarer
Postat av: strellan

hoppas ni tar er hela vägen till finalen så man kan följa med ända fram till sista matchen.

2009-04-04 @ 22:13:04
Postat av: Jonas

Synd VIBF att det inte gick hela vägen ...........

2009-04-05 @ 00:42:33
Postat av: Alexander Wiberg

Lycka till i kvartsfinalen! TAGGA!

2009-04-05 @ 01:21:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0