SM BLOGGEN IV: F17 satte press på Stockholm

2009-04-03

Då var Västergötlands inledande match på den här turneringen avklarad, detta med både positiva och negativa resultat. Laget förlorade visserligen men spelade riktigt bra i de 2 inledande perioderna och satte då lite darr och press på Stockholmstjejerna.

F17 laget startade sin tidiga morgonmatch, 07.30 (!!), på ett lysande sätt och lyckades faktiskt vara det lag som tryckte in första målet mot storfavoriten Stockholm IBF.

Målet gjordes av starkt spelande Lilly Djurberg, detta redan efter 3.02 in i matchen, och därmed blev hon Västergötlands första målskytt i årets turnering.

Assisten till Lillys mål gjordes av Malin Strandh.

Tyvärr spelade Stockholm upp sig rejält efter det att Västergötland gjort sitt mål och "huvudstaden" kunde efter detta trycka dit hela 3 mål innan de fösta tjugo minutrarna var slut,
En annars rätt bra period taktiskt sett från de gula.

Det laget missade var dock Stockholmarna hela tiden fick komma smygande på  "bortre stolpen" och skapa sig fri yta.

Direkt efter inledningen av den andra perioden så satte Stockholm åter ett mål, och ledningen förbyttes till hela 4-1. Västergötland kunde dock komma tillbaka i matchen efter att man satt 4-2 reduceringen i ett Power Play, detta efter en målvaktsretur där Sandra Blomqvist var påpassligt framm och lyckades få klubban först på bollen.
Skottet som ledde till returen kom från IBK Lockeruds Alexandra Larm.

I detta skede, och ställning 2-4, så harde tyvärr Västergötland redan fått 4 spelare skadade, vilket hämmade lagets spel och koncentration mycket.

Efter 15 minuter spelade av perioden får åter Västergötland chans att spela med en spelare mer på banan, men då passade Stockholm i stället på att stjäla boll och sätta ledningsmålet 5-2, vilket kändes lite snöpligt i detat skedet.

3 av de 4 spelarna som känt av skador under inledningen av perioden kunde i slutskedet komma tillbaka i spel igen vilket även syntes på banan.

Perioden slutar 2-1 till Stockholm och den totala ställningen är då 5-2 till "huvudstaden" efter 40 minuters spel.

Västergötland har dock lite otur i sitt spel också och kunde faktiskt satt dit ytterligare något mål, men tyvärr var det mer stolpe ut än stolpe in.

Sista perioden så var det mer eller mindre spel mot ett mål och Stockholm var det utan tvekan bästa laget på banan. Perioden slutar ändå bara i vinst till Stockholm med 2-0, detta då Västergötlands målvaktsspel och positionsspel bakåt faktiskt ändå höll relativt bra klass.

Västergötland IBF - Stockholm IBF

Periodsiffror: 1-3 , 1-2 , 0-2

Skottstatistik:   12-33   ( 4-12 , 6-8 , 2-13 )

1-0   Lilly Djurberg assist Malin Strandh

2-4 Sandra Blomqvist assist Alexandra Larm  (5-4)

GÖTEBORG NÄSTA

Nu väntar nästa stora utmaning i turneringen, Göteborg IBF, en annan av favoriterna till SM guldet.

Tuff match igen för de gula!

IBK Lockeruds Alexandra Larm tror att chansen mycket väl finns till seger, även om det blir svårt.

-          Nu har vi fått vila riktigt bra, några har sovit en del och vi har även ätit. Känns som att vi kommer vara mer laddade och framförallt mer fokuserade inför Göteborgsmatchen än den första mot Stockholm i morse.

Alexandra, vilken själv fick utgå i sista perioden, på grund av astmaanfall, ser positivt på matchen ikväll klockan 18.00 och skall nu ut i solen och ladda lite extra.

Två andra som även dem "softar i solen" är Sandra Blomqvist och Ninnie Göthberg, detta med tankar och fokus på nästkommande drabbning, derbyt mot "de blå från Götet".