SM BLOGGEN III: Taktiken klar för båda lagen

2009-04-03  

(NY DAG då klockan passerat 00.45)"How do you want me"

  

Då var det sen ny SM-dag och det är idag, klockan 07.30 och 11.00, som turneringen på allvar startar för våra två Västgötalag.


Tjejerna ligger för längesedan och sover medan de sista killarna besöker toaletten för lite snabba tandborstsdrag.


Flera spelare i laget på P17 sidan har tyvärr dragit på sig lite skador, känner sig inte helt hundraprocentiga eller är inte helt återställda från veckans sjukdomar.

Att laget då har förgyllts med en bra sjukvårdare och massör känns riktigt bra, detta då de spelare som verkligen behöver lite extra understöd för att få ordning på sina skador verkligen får de.

Detta känns tryggt för ledarstaben, vilka i sin tur då kan koncentrera sig till 100 procent på det taktiska med laget.


Att den sjukvårdsansvarige personen för laget dock inte talar svenska gör faktiskt saken bara mycket roligare, detta då killarna verkligen på många olika sätt försöker förklara sina skador, detta både med diverse gester, kroppsrörelser eller bara hopsvängda engelska meningar.


Några höjdarförklaringar på engelska tänkte vi bjuda er läsare på redan här och nu:


A)     En spelare i laget behöver massage men vet inte riktigt hur han skall lägga sig för att det skall bli så bra som möjligt, han försöker då på engelska fråga sjukvårdaren genom att säga följande:


-          How do you want me?B)      En spelare får syn på en annan spelare, vilken får massage på baksidan av sina lår. Han känner då att han själv också är ganska stel och skulle även han behöva lite extra massage. Då kommer förklaringen på engelska till lagets sjukvårdare:


-          I am so hard, can I get massage?Tur är att den sjukvårdsansvariga personen tar alla dessa goda engelskaförklaringar hela tiden med ett leende och bjuder verkligen på dessa.Dyker det upp någon mer "godismening" under SM helgen så lovar vi att även presentera någon ytterligare här på sidan.  TAKTIKEN KLAR FÖR BÅDA LAGEN

Båda lagen verkar ha taktiken klar finför de stundande morgonmatcherna som följer idag.Kanske vi får se lite av desa taktiska moment genomföras på
banan under P17s första match, den mot Dalarna IBF.P17: DANIEL ÄR SEGERVISS

  

Den assisterande tränaren Daniel Andersson, P17, är segerviss inför morgondagen, detta framförallt för att det sett mycket bra ut under samlingarna innan SM.


-          Det är ett härligt go i laget och många taktiska bitar har snabbt fallit på plats, detta kan göra att vi kan spela avslappnat och vara rätt fokuserade hela tiden.


P17 kommer att inför den första matchen mot Dalarna IBF starta på bara 2 formationer framåt, detta eftersom man behöver få upp farten och trycket i spelet direkt, vilket kommer gynna Västergötland under resten av helgen.


-          Detta är bästa alternativet mot ett lag som Dalarna IBF, vi måste komma in i matchen snabbt och få upp speltempo på vissa spelare direkt, förklarar Daniel.
Startformationerna inför matchen mot DALARNA IBF:Målvakt:
Jonas Larsson


Formation a)

  

Back: Samuel Rosén

Back: Anton Mellegård

Center: Martin Ullström

Forward: Gustav Ihrman

Forward: Andreas Lindholm

  

Formation B)


Back: Jimmie Pettersson

Back: Rasmus Gabrielli

Center: Erik Olofsson

Forward: Kasper Hedlund

Forward: Viktor Ingemarsson


Kapten: Samuel Rosén

Ass.kapten: Gustav Ihrman

  

PP (5-4): Jimmie Pettersson, Samuel Rosén, Kasper Hedlund, Kevin Keijsner, Erik Olofsson

  

Straffskytt: Kasper Hedlund
F17: DEFENSIVT OCH TÄTT

  

Tjejlaget, F17, tar sig direkt an storfavoriten Stockholm IBF, med flera elitseriespelare i truppen.

Lagets distriktskapten Andreas Nordh ser en svår match framför sig, men känner sig ändå inte slagen på förhand.-          Vi ska verkligen försöka att ge Stockholm ett riktigt tufft motstånd, detta främst genom att vi skall vara starka defensivt, hålla våra positioner och täta ytorna i egen zon. Kommer sedan att försöka utnyttja de spelvändningar vi får i spelet för att skapa något bra framåt av detta.För att försöka försvåra spelet för Stockholm och för att få SM favoriterna att komma lite i "taktisk obalans" ställer laget upp imorgon med två femmor från start och en avlastningsformation.


De olika femmorna kommer då att spela på helt olika sätt.


Målvakt: Josefine Wallin


Formation a) 2-1-2

  

Back: Caroline Hadelund

Back: Therese Skoglöf

Center: Alexandra Larm

Forward: Amanda Pesonen

Forward: Sandra Blomqvist

  

Formation B) 2-2-1


Back: Lilly Djurberg

Back: Johanna Johansson

Center: Johanna Hultberg

Center: Erica Andersson

Forward: Malin Strand


Avlastningsformation: 2-2-1

  

Back: Lisa Skoglund

Back: Ninni Göthberg

Center: Rebecka Lööf

Center: Cecilia Hallgren-Habib

Forward: Jeanette Nicklasson

  

  


Kommentarer
Postat av: Sandro

gott med vinst! IG-marsson fick näta också

2009-04-03 @ 14:42:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0