SM BLOGGEN II: På plats i Oxelösund

2009-04-02   KVÄLLSINFODå har vi samlat ihop oss i lagen på vårt boende i Oxelösund, 10 minuter utanför Nyköping.

Både killarna och tjejerna har fått i sig lite mat och snart stundar en förberedande kvällsträning för de båda lagen, detta för att finslipa de allra sista detaljerna innan matcherna drar igång imorgon."UPP I OTTAN"

  

Tjejerna, F17, har en riktigt tuff morgon då match väntar redan klockan 07.30 i hallen. Det blir till att komma i säng snabbt efter träning och mat i kväll och försöka varva ner så mycket som bara går.

Man kan ju nästan säga att tjejerna skall "upp i ottan" i morgon för att spela match, vilket inte är helt vanligt i det annars så "normala innebandylivet".


Lisa Skoglund, med moderklubb Sandared IBS, men nu mera spelare i IBK 7H Borås i div 2, och Sandra "Turbo" Blomqvist,  från IBK Lockerud , nu mera tillbaka i elitserien igen, berättar om sina tankar inför den tidiga matchen imorgon:


- Eftersom vi inte tränat ihop så många gånger inför SM så har man inte så stora förhoppningar nu direkt, detta då vi också hamnat i en svår grupp. Tror ändå att kan vi bara komma igång på ett bra sätt imorgon direkt så kan vi kanske skrälla, berättar Lisa.


- Jag tror, precis som Lisa, att vi verkligen har chans att skrälla i vår grupp, även om Göteborg och Stockholm är storfavoriter till att gå vidare. Tar vi Stockholm i morgon eller gör en riktigt bra match så kommer vi bli farliga i de andra matcherna, säger Sandra.F17 har sin taktiska
samling inför morgondagen.MÖTER EN AV FAVORITERNA

  

Killarna, P17, får sova lite längre än tjejerna och det blir frukost först klockan 08.30 på morgonen, detta efter en förmodad bra nattsömn.

Första matchen för killarna i turneringen blir mot en av favoriterna till att ta sig till final, enligt många, starka Dalarna IBF, ett distrikt som Västergötland haft lite problem med under åren.


Läs mer sist här på sidan om vad innebandymagazinets expert Stefan Lindgren skriver om favoriterna på pojksidan, där han bland annat nämner Dalarna IBF.Några av P17 lagets spelare "softar ner" på boendet i vänan på lagets
kvällsträning.Den slitstarka och spelskickliga centern, från Fagerhult Habo IB, Erik Olofsson, ger sin syn på morgondagens första match:


-          Vi har en bra trupp, framförallt med hela 3 starka femmor som kan prestera. De många vinnarskallarna samt lagets duktiga målvakt kommer att fälla avgörande imorgon. Viktigt är också att vi spelar en snabb innebandy och tar vara på våra chanser. Dalarna är bra och vi måste vara med från start direkt!Erik Olofsson tror att det krävs mycket snabbt spel i år och framförallt en stor vilja om man skall kunna ta medalj i årets SM 2009.


-          Ja, snabba spelet med distinkta avslut kommer bli avgörande, detta då det brukar vara täta matcher. Man måste sätta sina chanser man får samt spela bra defensivt i egen zon. Gruppen Västergötland spelar i känns öppen, men vi ska verkligen vara med och kämpa om en plats för att ta oss vidare till slutspelet.

Så här beskriver innebandymagazinets expert Stefan Lindgren favoriterna i SM, där ibland Västergötlands motståndare Dalarna IBF.Experten: "Stockholm vinner guldet"

På herrsidan finns en given favorit inför helgens SDF-SM för 17-åringar.
- Stockholm vinner guldet! De har den starkaste truppen med flera spelare som känt på hetluften i superligan, säger Innebandymagazinets expert Stefan Lindgren.

Här förklarar Stefan Lindgren vidare varför han tror på Stockholm:

- Backsidan imponerar med namn som Daniel Schmidt och Tim Wiklund. Framåt så finns intressanta spelare som Oliver Borgqvist, Niklas Hedengran och Fredrik Stenswed. Allt talar för ett nytt Stockholmsguld.

Utmanare:

Dalarna
- Dalarna har ett spännande lag. När -91 kullen spelade P15-SM så var laget i final mot Stockholm. Den gången räckte man inte till i finalen. Men man är absolut med i snacket om en finalplats även här.

Uppland
- Uppland har en stark kull med bra spets. En spelare som Jacob Drews i storform kan bära laget till final.

Göteborg
- Göteborg har de senaste åren haft bra kullar. Så även den här gången. Man har en bra målvakt i Viktor Wedin och några vassa forwards.Texten hämtad från: http://www.innebandymagazinet.se/


  


Kommentarer
Postat av: Oskar

Kom igen nu båda lagen imorgon, lovar att följa er under sm.

2009-04-03 @ 00:50:00
Postat av: Tess trött tokig morsa

hej

jag bloggar om de du letar efter,

om du vill ha roliga filmklipp fina bilder och bra läsning.... då har du hittat mej :)

vi syns väl??kram

2009-04-03 @ 00:54:49
URL: http://misstessan82.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0