SM 2009 I: Det närmar sig

2009-04-02


Det närmar sig för Västergötlands distriktslag att kliva in i SM i Nyköping/Oxelösund anno 2009, en turnering som många ser fram emot med både laddade och fokuserade tankar.


Under förmiddagen och eftermiddagen kommer spelarna att hämtas upp på olika platser i vårt stora distrikt, detta innan avresa mot Nyköping och SM 2009 sker.

Många har under långt in på natten packat och gjort en sista koll så de viktigaste sakerna är med.

Snart kliver VÄSTERGÖTLAND 2009, distriktslagen P17/F17 på bussen, detta med ett enda mål i sikte, att åter försöka sätta "Västergötland på kartan igen", och bevisa att vi är ett starkt innebandydistrikt!Förra årets turnering blev en bra sådan, framförallt för Västergötlands P17 killar, vilka rodde hem ett brons, detta efter att ha förlorat semifinalen, lite snöpligt, mot Skåne med 3-7, där bland annat de 2 sista målen gjordes i tom Västgötakasse, då de gula tagit ut sin målvakt.


Visst så "smakade ett bron guld i efterhand", men matchen mellan Skåne och Västergötland hade faktiskt kunnat slutat med samma segersiffror i Västergötlands favör. Laget hade massor av bra chanser, skapade mycket och vann skotten och målchanserna totalt i matchen. Skånes målvakt var dock ruskigt stabil och säker genom hela matchen och det var han som såg till att skåningarna kunde vinna.

Västergötland tar dock inte ifrån Skåne segern utan gratulerar åter igen Skåne, och framförallt dess duktiga målvakt, till en fantastisk insats.Med bronset runt halsen så kändes det ändå jobbigt att se finalen mellan Stockholm och Skåne, på plats i finalhallen i Sundsvall, och konstatera att Västergötland faktiskt spelade jämt med de tillsluta SM-segrarna Stockholm IBF, gruppmatchen mot dem slutade nämligen 5-5.

Att det ändå var 2 lag från Västergötlands grupp på "pallen" talar för att det var en tuff grupp föregående år, Stockholm tog guld och Västergötland brons.


Att också Stockholm IBF innan Västergötland reste hem berättade att de gula var det klart bästa laget man mött under hela turneringen var väl en liten tröst i sig.

Stockholm IBF var klart värda att vinna hela turneringen föregående år, detta då laget utan tvekan var klart bäst som helhet i turneringen!
KRÄVS ATT SPELARE "KLIVER FRAM"

  

Förra årets bronsmedaljör, Tobias Utterberg, Hide-a-lite Mullsjö AIS, berättar om sina känslor och tankar kring ett distriktslags-SM och ger lite extra tips på vad som egentligen krävs för att ta sig långt i denna turnering.


-          Det krävs mycket för att man ska lyckas ta medalj i ett SM och det behöver alltid vara några spelare som "kliver fram" och leder laget lite extra, starka karaktärer är viktigt, menar Tobias.


Tobias Utterberg trycker också på att sammanhållningen och känslan i gruppen är viktig för att lyckas ta sig långt i turneringen.


-          Sammanhållningen och respekten för varandra är alltid viktig. Om inte spelarna i gruppen förlitar sig på varandra i det som man företar sig så kommer man inte att lyckas. En harmonisk grupp kan nå riktigt långt.

  

Själv minns Tobias SM 2008 som en rolig tillställning, och det är främst matchen mot Västernorrland i kvartsfinalen som han minns bäst från själva speldelen.


-          Kvartsfinal var riktigt rolig att spela, det var en tuff och rolig match och man var kanonladdad genom hela matchen. Att vi också vann och tog oss till semifinal kändes extra kul. Att sedan också "Hölm", vår målvaktsinstruktör och lagledare, efter matchen körde sin så kallade "rullstolsdans" är en sak man heller inte glömmer i första taget, avslutar Tobias och skrattar.   

NYKÖPING är SM-värd 2009

  

Nu är det dags att fokusera på årets turnering och detta med en helt ny spelort och ett nytt arrangemangsdistrikt som värd för distriktslags SM.

SM kommer denna gång att gå av stapeln i Södermanlands län, där residentstaden Nyköping är SM-värd. Nyköping som jag skulle säga är mest känt för sina två stora kyrkor från 1200 talet, Alla Helgon kyrkan och S:t Nicolai kyrka.


Innebandymässigt förknippar man orten Nyköping med innebandylaget ONYX innebandyklubb, vilken är en hopslagning av lag i Oxelösund och Nyköping.

Laget spelade under säsongen 2008/2009 i div 1, och är en förening med bra fart, vilja och goda utvecklingsförutsättningar. Det man hör om föreningen är också bara positivt och man verkar vilja jobba framåt med raka och goda målsättningar hela tiden.Tjejerna i tuff grupp


Tjejlaget, F17, har i år hamnat i en mycket tuff grupp i SM och får möta lag som Stockholm, Göteborg, Halland och Västernorrland, och tar de sig vidare från denna grupp så har de verkligen gjort en fantastisk turnering. Både Stockholm och Göteborg ses nämligen som två lag som kan ta SM-guld samt att Västernorrland alltid visar upp goda resultat.Killarna, P17,  blev, eftersom de tog bron föregående år, seedade inför årets turnering och placerades i GRUPP 4, där de tar sig an tufft spelande Dalarna IBF, tekniska och snabba Västernorrland, skottvilliga Gotland och kämpande Hälsingland.

En grupp som om Västergötland kommer upp i normal spelstandard faktiskt skall kunna ta sig vidare ifrån.
Men det är alltid små marginaler under ett SM och mycket skall falla på plats för att man skall kunna ta sig vidare.

Bara att hålla tummarna att marginalerna är med på de gulas sida!  

Enligt en av spelarna i P17 truppen, Martin Ullström, Hide-a-lite Mullsjö AIS, fostrad och uppväxt i Vara, så tror han att Västergötland IBF faktiskt kan överraska i årets SM och kanske till och med även detta år ta medalj.                                     Foto: Niklas Fridén , www.actionbilden.se

-          Tror att vi har stora chanser att ta oss långt i turneringen, och det vore kul att få med sig en medalj hem. SM-guld är ju det man längtar efter men det krävs mycket för att kunna få ta sig an den valören.


Martin, vilken kom med i truppen för sitt sätt att alltid slita och jobba till 100% ,samt att han är en spelare som vågar ta för sig på banan, tror att det kommer att hänga mycket på laget som helhet om man ska ta sig långt i SM.


-          Vi måste ha 3 bra fungerande formationer, vilket jag tycker att vi har. Målvaktssidan känns också bra och sedan är det viktigt att vi fått ihop gruppen på det sätt vi fått. Att gruppen fungerar bra tillsammans och att vi tror på varandra är viktigt, avslutar Martin.  


Kommentarer
Postat av: Joakim Carlsson

Kul att se att Västergötland har en blogg under sm, den lär man följa. Bra och intressant start på bloggen, hoppas den håller samma kvalité hela vägen ut, och med bra uppdateringar.

2009-04-02 @ 09:07:40
Postat av: Lollo

Ha det så bra på sm alla!!

2009-04-02 @ 10:48:47
Postat av: Ulf Axelsson

Lycka till i SM.

Jag tror stenhårt på er

och kommer följa er här på bloggen.

Kör så de ryker.

2009-04-02 @ 10:56:08
Postat av: steken

kan du inte skriva ut vilka som spelat ihop o sådanti matcherna sen..även bp o pp....hade varit intressand

2009-04-02 @ 14:21:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0