Distriktslag, vägen mot stora mål

  

Som distriktslagsledare i Västergötland så är det kul att säga att man jobbar med grupper som är högmotiverade.

Även om åldern inte är så hög på spelarna som finns med i uttagningar, i så väl P17 som P15, så är det härligt att se den intensiteten som dessa spelare har, en intensitet som inte ens många div 2 och div 1 klubbar jag sett är i närheten av, vilket nästan är patetiskt.


Visst finns det massor av föreningar med seniorlag på högre nivå där det verkligen är "in action", god utveckling och bra träningar, men lite för många är också rejält slappa, griniga och outvecklade. Kan bara hoppas att detta ändras lite mer med åren, annars stannar ju de unga spelarna i dessa föreningar i utvecklingen också.


I år har det vart extra roligt att jobba med P15 laget i Västergötland, killar födda 93/94, eftersom det har vart en stark, stabil, jämn och bra grupp. Klart att några spelare stuckit ut lite extra, som vissa alltid gör, men som helhet har det vart bra tryck i många spelare. Det är härligt att se!

Tänk förresten om man kunde ha en sådan grupp av spelare i en förening att förfoga över, hade vart hur kul som helst, till och med roligare än att träna ett seniorlag.


Som distriktslagsledare känner man att det ibland är tufft att ta ut trupper, minska grupper eller nominera sluttruppen. Inte då som ansvarig eller för att det är svårt utan för att det är svårt för spelare att kanske förstå att de inte riktigt räcker till och att de saknar vissa delar som krävs.
Klart att man skulle vilja ta ut alla som är på plats och ger max utav sig själva, men så funkar det ju tyvärr inte.


Det finns dock alltid spelare som droppar av distriktslaget under resans gång, vilket jag främst ser beror på att de själva märker hur tuff konkurrens det är och att de inte riktigt orkar med den press det ibland blir, fast det kan också bero på att de ser att många andra har en högre spelnivå än sig själva.

Vad dessa måste tänka på är ju att de faktiskt bara är där för att kanske utveckla sig själva i stället, sätta upp några små ytterligare målsättningar att uppnå och slita för att utvecklas lite till.
Då kanske utvecklingskurvan även stiger för dessa spelare.
För man hoppas ju verkligen att alla spelare som är på plats verkligen älskar sin sport som de utövar och vil bli bättre.



Distriktslaget i Västergötland har fostrat en hel del bra spelare under åren och man kan faktiskt med hjälp av distriktslaget ha en stor nytta av fortsatt utveckling inom sin innebandykarriär, detta eftersom man som spelare i ett distriktslag oftast också får lite så kallat "ögonen på sig" för framtiden.
Distriktslagskaptenerna har ju god kontakt med våra förbundskaptener i Sverige.

Tar man vidare till en sluttrupp och får vara med och spela ett SM slutspel så finns ju också landslagsobservatörer och förbundskaptener på plats ,och dessa skriver upp namn så pennorna glöder.


Västgötaspelare som exempelvis Kimmo Eskelinen, Johan Andersson, Daniel Calebsson och Joakim Andersson har vandrat denna distriktslagsväg, iklädd den gula västgötaoverallen och matchtröjan.

De har med andra ord också fått känna på att vara en "kyckling i gänget".... hahahaha .....


Fast det finns också spelare där ute i vårt avlånga land som inte har vart med men som lyckats jättebra ändå, så tro inte att chansen är över bara för att en distriktslagsplats inte infriades, det händer ju som sagt mycket i ungdomens år och vissa spelare utvecklas rätt var det är i raketfart.



Nu väntar snart en härlig vänskapsturnering i November för Västergötlands distriktslag på P15 nivån, detta mot Göteborg, Småland, Bohus dal och Halland, våra härliga granndistrikt.
Kul att genomföra en sådan här heldag redan innan SM går av stapeln i januari.


För P17 lagets del är det som bäst full avcheckning av spelarna i sina respektive klubblag, en överblickssamling samt lite analyser av vart vissa spelare står mentalt i bland annat VILJA, INSTÄLLNING och KAMRATSKAP, tre punkter som är viktiga att man kan uppvisa och att man besiter på ett bra sätt, detta om man skall vara aktuell för en distriktslagstrupp av äldre kaliber.


Hoppas att kanske årets trupper har några spelare som man om några år kan sitta och njuta av på tv och tänka att just dessa spelare hade man i sin distriktslagsverksamhet.
Tror även också att så är fallet då jag inför årets två SM, P15 och P17, ser ljust på distriktslaget anno 2008-2009.


VEM TROR NI förresten blir Västergötlands nästa "stora star" om man ser till dagens unga och duktiga spelare?


Kommentarer
Postat av: Torran

Dessa blir grymma om några år:

Kasper i Mais, Sankell i Mais, Garnervik i Mais, Jakob i Vara

2008-10-18 @ 23:06:00
Postat av: Jokern

Erik olofsson , Fagerhult

2008-10-19 @ 18:58:13
Postat av: Esset

Hintsala från lockerud

2008-10-19 @ 21:25:02
Postat av: A.s

Rickard Högberg(B) och Patrik Bergström(MV) IBK vänersborg

2008-10-20 @ 12:21:56
Postat av: miche

philip johanesson och calle johnsen

2008-10-20 @ 13:13:31
Postat av: sofia

Jesper Sankell! om han vill:)

2008-10-20 @ 22:42:46
Postat av: Fridh

Karl Pontén, rätt inställning.



Som du nämnde, att ha en sådan "distriktslagsnivå-grupp" i en och samma förening hade varit grymt INSPIRERANDE !

2008-10-22 @ 14:58:50
Postat av: Beundrare

Erik Olofsson LÄTT

2008-10-22 @ 18:13:07
Postat av: TIBK

Filip Johannesson, Borås IBF



teknisk

snabb

bra spelförståelse

2008-10-24 @ 09:47:58
Postat av: Observatör

Daniel Paso, Fristad Goif



Grym inställning/blick för spelet!

2008-10-31 @ 12:02:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0