Varför så j***a stolta?


Innebandyn är speciell på många vis, i jämförelse med en del andra sporter jag känner till och som jag även arbetar eller arbetat som föreläsare för.

Inom innebandyn finns det en så stor stolthet att den blir så märklig och korkad att man ibland undrar vad vi sysslar med.


Visst finns detta även inom andra idrotter också, till viss del, men det man har hört, sett och vart med om så är innebandyn faktiskt värst på att "stoltsera med sin stolthet".

Vad jag egentligen menar skall jag förklara här nedan.


Idag anser jag att det finns för många innebandyledare som skall visa hur j***a duktiga de själva är. Detta gäller även många i styrelser och i andra smågrupper i en förening eller större organisation inom innebandyn.

Man vill helt enkelt inte:

  • Lyssna på någon utan kör sitt eget race
  • Man vill visa hur duktig man är genom att sätta "käppar i hjulet" för varandra, i stället för att på ett bra stadium samarbeta.
  • Man vill inte ha hjälp av någon som redan kan, detta då man själv då måste bevisa att man inte kan.
  • Det lyssnas inte på andra då den ene alltid måste vara bättre än den andre.

Och så här fortsätter det hela tiden känns det som.


Det hackas på tränare, spelare och ledare om överskattningar, okunniga och överklassade personer, detta när många i själva verket kanske borde ta åt sig och lyssna och lära av andra.

Men NEJ det är vi för j***a stolta över!


Idag finns det exempelvis ledare och spelare som hela tiden skall visa hur duktiga de själva är, detta genom att trycka ner andra.

VAD VINNER MAN PÅ DET?

Bättre självförtroende borde det inte vara, detta då man ju vet vilken skit man pratar och kastar runt sig.

Fast kanske det är så att det stärker en del mer än man tror.
Att just detta får visa hur bra de själva är genom att smutskasta andra.

FÖR ATT GLÄDJAS MED ANDRA GÅR VÄL INTE? (eller?)


Idag finns det exempelvis spelare på en lägre nivå, vilka borde spela på en högre, men som inte vill detta därför att flera faktorer av följande slag måste passa:

  • Man måste vara lite av en "star" i laget
  • Man kan genom att gå ner någon division få en bättre uppmärksamhet och visa hur duktig man är
  • Man kan skryta om hur många poäng man gör och hur mycket ens lag vinner

Detta när allt egentligen blir patetiskt då man faktiskt egentligen är rätt misslyckad som inte vågar ta chansen att vara en bra spelare i mängden på den nivå man hör hemma i.


De spelare, vilka går ner för att "vila" eller "trappaner" skall ha all ära då de alltid talar om detta och som samtidigt alltid kommer ner på en lägre nivå som LEDARPROFILER, även om det finns dåliga fall här också.

Det som beskrevs ovan GÄLLER SJÄLVKLART INTE ALLA, finns hur mycket bra spelare , ledare och organisationsmänniskor, men över lag så känns det som att det bara blir mer och mer av folk som vill "klappa sig på bröstet" själva och visa hur j***a duktigade är.

JAG FÖRSTÅR DET INTE!


Man kan i stället lära sig så mycket av varandra, allt både från taktik, spelsystem, träningspassupplägg med mera med mera med mera, finns hur mycket som helst.

Fast då MÅSTE MAN vara villig att VILJA LÄRA och ta HJÄLP AV ANDRA!

Man måste våga stå upp och våga tro att man kan lära sig mer hela tiden.

Vi måste släppa STOLTHETEN och våga vidareutveckla oss mer än vi gör.


Själv älskar jag tränare och spelare som hela tiden vill utvecklas genom att ta hjälp av andra,
så funkar jag själv och kommer alltid att göra. Jag anser nämligen att jag ALDRIG kan bli fullärd utan kan lära mig nya saker hela tiden!

Jag anser också att:

När du som spelare eller ledare anser att du redan kan allt och vet allt och inte vill ta in, eller dela med dig av den kunskap du har, då är det dags att lägga av med det du håller på med!


Kommentarer
Postat av: Bengt M (ungdomsledare)

Håller med dig helt och hållet i allt du beskriver. Roligt att någon vågar tycka till och tala om vad man egentligen tycker. Läser din blogg ofta, vill tacka för en bra sådan!

2008-07-08 @ 14:30:20
Postat av: Andreas

Som vanligt "MIKE" , tänkvärt och bra. Värsta är ju att det faktiskt är precis så här som många verkar och jobbar idag, sorgligt men sant! Bättre sänka än hjälpa, prioriteras verkar det som i dagens innebandysamhälle!

2008-07-08 @ 15:17:18
Postat av: Stefan

Härlig och sanningsärlig läsning, och jag håller samtidigt med dig! När skall innebandyn växa upp ett steg till.

2008-07-08 @ 16:47:49
Postat av: #77

Bra text igen Micke

2008-07-08 @ 20:59:52
Postat av: Jonte

Riktigt sant, har du varit på besök i Uppsala?

Bra skrivet...

2008-07-08 @ 21:58:22
URL: http://jonteohlson.blogg.se/
Postat av: Strellan

Bra skrivet.

2008-07-08 @ 23:58:22
URL: http://innebandy.blogg.se/
Postat av: 031

Fan va sant!

2008-07-09 @ 01:51:04
Postat av: CAMW

Tjena alla innebandydiggare. Tänk vad rätt vissa uttalanden träffar ibland. Innebandyn lider av för många okunniga, egotrippade besserwissers som tror att dom genom innebandyn kan utveckla sitt ego. Dessutom känns det som om "småstadsmentaliteten" lyser igenom även i dom stora städerna. Sorry, om det inte blir bättring och samarbete inom innebandyn så kommer innebandyn för alltid att bli en sport som dras med "födselvärkar" och inte utvecklas för att bli den stora publiksport som vi alla hoppas på. Det är KUL att se på innebandy, men det är f-n mig inte roligt att jobba ideellt med den eftersom det finns så många "förståsigpåare", och inte minst bortskämda spelare.

Nej, fram för mer samarbete över gränserna och var noga med vart ni vill att föreningen elelr du själv skall "ta vägen" och vilka resurser ni/du vill lägga på detta, då kommer innebandyn att utvecklas. Skulle ni komma på att föreningen elelr du själv inte vill spela i elitserien eller inte har resurser för att genomföra den satsningen, låt då bli att stoppa dom som vill dit, såväl spelare som lag. Och framförallt, se till att göra din del så bra som möjligt, och med föreningens, lagets och innebandyns bästa för ögonen, då kommer resten att falla på plats.

2008-07-09 @ 09:51:49
Postat av: David

Visst ska man släppa spelare till högre divisioner men jag tycker småklubbarna ska få betalt för sina stjärnor när dem går. Pixbo tex ska inte kunna roffa åt sig alla talanger i göteborg och sedan tjäna en förmögenhet på dem genom deras prestaioner i sitt lag eller vidareförsäljning. En skälis slant till fostringsklubbarna för utan småklubbar ingen topp.

2008-07-09 @ 12:35:23
Postat av: Till: Alla "Tyckare"

Kul att denna text blev uppskattad och tack för era åsikter. CAMW, då jag vet vem du är, så vet jag att dina åsikter ALLTID är bra och att du är en som verkligen kan få det att fungera, synd att du inte finns med mer inom innebandyn än du gör! /Micael Svensson

2008-07-10 @ 13:56:30
Postat av: Emma

Tycker att din text var intressant att läsa och kan till viss del hålla med att det faktiskt är så det fungerar idag, men inte för alla. (precis som du sa)

2008-07-10 @ 21:51:13
Postat av: Mats

Bra skrivet och formulerat då det faktiskt är på detta vis innebandyn sköts just nu, något beklämmande i mitt tycke. Hoppas att det blir bättring, om innebandyn skall ta ett kliv till är det viktigt att något händer inom de punkter du beskriver.

2008-07-11 @ 13:33:16
Postat av: Kristian

najs text, och förbannat sant!

2008-07-13 @ 18:07:58
Postat av: Olle

Förbannat bra text ...............

2008-08-01 @ 15:07:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0