SM 2008: Kross och krossade

  

Den andra matchen på SM:s första innebandydag för så väl pojklaget som flicklaget är till enda, och detta med lite blandade insatser som resultat.

Killarna krossade Södermanland IBF med hela 8-2 i gruppen medan tjejerna i sin tur fick se sig krossas av Västmanland med 0-8, ett Västmanland som spelade en riktigt bra och fartfylld innebandy. Detta lag kommer, förmodligen att nå långt i SM 2008, i Sundsvall.



P17 Västergötland

Inför matchen mot Södermanland så valde ledarstaben, med tanke på hallens golv och storlek, att göra en del förändringar. Lite offensivare spel med mer bollvinnande områden i de centrerade delarna av banan samt snabbare bolltransport från defensiv till offensiv zon. Detta i spel med endast två femmor från start och en så kallad avlastningstrea. Power play spelet från föregående match samt Box play spelet förändrades också.


Startformationer i matchen mot Södermanland IBF:

  

Målvakt: Niklas Järläng , Hide-a-lite Mullsjö AIS


Formation A)                 Formation B)

Adam Grufvisare               Samuel Rosén

Jimmie Pettersson             David Fredriksson

Erik Olofsson                    Efraim Björnell

Tobias Utterberg               Marcus Nilsson

Rikard Hessmer                Sandro Johansson



Matchen mot Södermanland öppnade Västergötland i ett rasande tempo direkt, och det dröjde inte länge innan man tog kommandot om matchen. Jimmie Pettersson, Hide-a-lite Mullsjö AIS, vilket placerats som back denna match, gjorde en fantastisk insats hela matchen, och fick äran att sätta ldet första målet.


Inför matchen hade Västergötland gjort om lagets box play och man spelade nu mera ett "safety"  2-2 system med en man mindre på banan. Detta blev ett mycket lyckat drag och med 6 boxplay emot sig klarade Västergötland att hålla tätt 4 gånger samt vinna ett, STARKT JOBBAT av killarna!

Riktigt bra under hela matchen var forwarden Marcus Nilsson samt målvakten Niklas Järläng. Rikard Hessmer spelade också en bra och chansskapande innebandy, precis som den täta och markeringsskickliga backen David Fredriksson. Hela laget skall dock berömmas för sin kanoninsats och för att de spelade ut som ett lag i 60 minuter.


Efter matchen fick Västergötland beröm av en ledare från Svenska U-19 landslaget som applåderade laget och sa att han älskade att se ett lag spela på detta sätt, precis så offensivt roligt och vågat som landslaget nu mera skall spela och spelar.



Matchfakta

  

Södermanland IBF - Västergötland IBF  2-8

  

Periodsiffror: 0-3 , 0-2 , 2-3


0-1   Jimmie Pettersson ass. Adam Grufvisare

0-2   Rikard Hessmer ass. -

0-3   Rikard Hessmer ass. Marcus Nilsson   (5-4)

0-4   Tobias Utterberg ass. Rikard Hessmer 

0-5   Marcus Nilsson ass. Sandro Johansson

0-6   Marcus Nilsson ass. Sandro Johansson

0-7   Marcus Nilsson ass. Rikard Hessmer   (4-5)

0-8   Efraim Björnell ass. Marcus Nilsson


Player of the game:

1  Marcus Nilsson     2  Jimmie Pettersson      3  Rikard Hessmer


Hela Västergötlands lag skall dock ha ett STORT extra plus för en mycket välspelad och bra genomförd match.




Stockholm och Jämtland/Härjedalen i morgon

Imorgon ställs Västergötland mot gruppens starkaste lag, Stockholm IBF, ett lag som Västergötland kommer vara helladdade emot. Snacket om denna match går redan varm på herrgården.

Det andra motståndet imorgon står Jämtland/Härjedalen för, gruppens svagaste lag. En ny innebandydag med tighta, tuffa, roliga och intensiva matcher väntar med andra ord.


Tremålsskytten och fempoängsplockaren Marcus Nilsson, IBK Lidköping ser fram emot matcherna imorgon samt summerar SM hittills på följande vis:


-          Första dagen har varit riktigt rolig, SM är alltid kul att spela. Matchen mot Dalarna startade lite trögt för oss men sedan fick vi igång spelet och spelade riktigt bra innebandy. Synd då bara att domarna gjorde bort sig så och förstörde en del av den första matchen för oss.


-          I matchen mot Södermanland så spelade vi riktigt bra. Motståndet passade mig utmärkt och den nya taktiken vi körde gjorde att jag fick ut mycket av mitt eget spel, det var kul.


-          Matcherna imorgon mot Stockholm och Jämtland/Härjedalen blir intressanta då vi möter två helt olika lag. Stockholm är man ruskigt laddad att möta och där skall vi verkligen försöka maxa vårt spel. Jämtland/Härjedalen skall vi bara vinna över, en förlust där finns inte. Nu skall vi verkligen ta oss till kvartsfinal imorgon.


Västergötlands killar vill skicka ett speciellt tack till DAGENS SUPPORT från LÄKTAREN. De föräldrar, vänner och bekanta som följt laget under dagen har givit laget ett extra stöd i sin framgång.

Att KÖKSPERSONALEN också är värda sin "vikt i guld" står klart då dessa sliter för att maten alltid skall finnas på plats i tid, vara omtyckt samt smaka bra. Detta har de två tjejerna i köket verkligen lyckats med. STORT TACK för slitet tjejer!




F17 Västergötland

Tjejernas kvällsmatch, sista matchen under första dagen, denna mot Västmanland, är slut. Förlusten skrevs till 0-8 och Västergötland gjorde inte någon speciellt bra match. Sista perioden är dock något som tjejerna får ta med sig till lördagens drabbningar då denna faktiskt var riktigt bra, perioden slutade 0-0 och här spelade laget riktigt bra innebandy.


Matchfakta

  

Västmanland - Västergötland  8-0

  

Periodsiffror: 4-0 , 4-0 , 0-0

  

  

Lisa Skoglund, Sandareds IBS och Amanda Pesonen, Lockerud IBK ger svar på sina kvällstankar:



-          Eran syn av förlustmatchen mot Västmanland?


  

Amanda Pesonen:

-Vet inte riktigt vad man skall säga egentligen. Laget vi mötte spelade en snabb och riktigt bra innebandy. Det var svårt för oss att få till något riktigt bra. 0-0 i sista perioden var starkt av oss och det spel vi presterar då tar vi med oss till morgondagen.


Lisa Skoglund:

-Vi var riktigt sega i början och Västmanland satte en otroligt bra press på oss. Att få två snabba mål emot oss i början är svårt, stod ju 0-2 redan efter 1.48 in i matchen. Tredje perioden var där emot riktigt bra av oss och denna skall vi ta med oss till morgondagens matcher.




-          Summera er insats i SM hittills, både lagets och er egen?



Amanda Pesonen:

-Laget har inte spelat helt bra men motståndet har spelat lite mer annorlunda än vi hade förväntat oss. De två lag vi mött har satt tuff press på oss och detta var vi inte riktigt beredda på. Jag själv har spelat ganska bra tycker jag, detta då jag normalt sett inte spelar center, men visst kan jag mycket bättre!



Lisa Skoglund:

-Laget har funkat lite si sådär, vi har inte kommit igång på allvar, varken spelmässigt eller det individuella spelet har fungerat helt perfekt. Jag spelade inte bra under match nummer 1, vilket utmynnade i att jag var bänkad match 2. Tycker där emot att när jag fick chansen att spela sista perioden mot Västmanland i vår sista match för dagen så gick det riktigt bra, och jag känner mig nöjd med den insatsen.




-          Vad tror ni om morgondagen och hur går tankarna inför denna?




Amanda Pesonen:

-Vi skall vara med från början på ett helt annat sätt än vi vart idag. Peppningen och snacket kommer att vara bättre och de två matcherna tror jag att vi kommer att spela bra i, detta kan utmynna i en eller två segrar.


Lisa Skoglund:

-Vi har ingen press på oss längre så det kan nog gå riktigt bra. Det är bara att gå ut och köra och försöka spela vårt spel.

  


De båda tjejerna, plus målvakten Sophie Widing vilken smugit sig in i rummet under intervjun, trycker på att det viktigaste inför morgondagen är att Västergötland skall ha kul, spela en rolig innebandy och fortsätta vara ett "gött gäng".


Kommentarer
Postat av: Nöjd supporter

Från läktaren bjöd ni på banan på stor underhållning killar, härligt att skåda. Många taktiska förändringar från första matchen, det var kul att se. Det gav också utdelning. Lycka till imorgon!

2008-04-11 @ 23:32:36
Postat av: Kling & Klang

Här e det party party party, kör hårt imon "gubbs" och lattja brallsen av Stockholm och J/H.

2008-04-12 @ 00:36:27
Postat av: Magnus

Lets rock idag V Ä S T E R G Ö T L A N D

2008-04-12 @ 08:28:44
Postat av: David

Bra och ta poäng på sthlmarna. Starkt att hämta ikapp 2 mål sista 20 min av tredje, det tyder på stark lagmoral. Jobba på nu.

2008-04-12 @ 13:49:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0