SM 2008: Killarna i semi och tjejerna är GULD värda

  

Då börjar redan klockan att närma sig midnatt och SM i Sundsvall går snart in på sin sista dag, detta även som distriktslagsarrangör. Distriktslags SM kommer from nästa år att arrangeras av två andra distrikt, ett nytt P15/F15 distrikt samt ett nytt P17/F17 distrikt.


Västergötland vill sända en mycket positivt STORT tack till Västernorrland som har genomfört detta arrangemang under tre år och gjort det dessutom på ett UTOMORDENTLIGT sätt.


P17 Västergötland är i SEMIFINAL efter en målrysande Kvartsfinal mot Västmanland. Matchen slutade 12-8, och var ett riktigt målkalas, en kamp och en svettig tillställning.

Hela dagen var i och för sig en svettig tillställning, och detta fick man bekräftat ännu mer då en av Västergötlands ledare på P17 sidan fick duscha hela 4 gånger under dagen.


Innan den gastkramande semifinalen så slog Västergötland tillbaka Jämtland/Härjedalen i sista gruppspelsmatchen med hela 8-2, detta i en match som dock inte höll någon vidare spelkvalité.
Den enda spelare i Västergötland som uppnådde en riktigt bra, stabil och stark spelnivå var målvakten Johannes Hjertén, Tranemo IBK. Han rädda Västergötland vid flera tillfällen då laget hamnade i svåra situationer. Johannes fick också pris som matchen lirare efter matchen, detta utsedd av U-19 landslagets delegater på plats.


Men nu kvarstår fakta från dagen:

VÄSTERGÖTLAND HAR MEDALJ, sämst brons.En annan valör som skall delas ut är dock en STOR GULDMEDALJ till tjejlaget, föräldrar och vänner som stöttade Västergötland från läktaren på ett fantastiskt sätt, vilken stämning och vilket tryck.

Det var bland annat denna grupp som faktiskt var med och lyfte fram laget till en semifinalplats under sena lördagskvällen, dessa inblandade person är lika mycket värda en semifinalplats som Västergötlands killar, TACK TILL ER!.En av planens giganter i semifinalen, "power forwarden" Sandro Johansson, IBK Alingsås, där han dock spelar back, berättar om semin på följande sätt:


-          Kändes redan från början att vi faktiskt skulle vinna, vi hade en enorm taggning enda från det vi lämnade herrgården tills matchen var över.


-          Att få hjälp av publiken på det sätt som vi fick var också otroligt skönt. Det var enormt tryck i hallen, detta under hela matchen!


-          Laget är enormt disciplinerat och vi spelar med en underbar spelglädje, detta lyfter vår trupp mycket i motgångar.


Sandro som under matchen själv bjöd publiken på ett fantastiskt mål beskriver detta på följande vis:


-          Jag kan ju inte skjuta så bra så jag får nyttja andra kvalitéer. Jag la upp bollen på bladet och snabbt rundade kassen och slängde in den i buren. Har gjort några sådana mål på träning och match innan så jag tänkte att f*n jag testar, och det gick ju bra.Imorgon väntar semifinalspel för killarna och då sitter förhoppningsvis alla föräldrar, supportrar och tjejlaget på läktaren igen och hejar fram killarnas distriktslag till en ny seger.

Semifinalen spelas klockan 10.30 i Timrå Sporthall och för motståndet står Skåne IBF.


Kommentarer
Postat av: Dannemannen

Fan va ni är bra Västergötland. Nu har ni redan en medalj, men se då till att ta hem den bästa valören imorgon i stället!

2008-04-13 @ 01:27:00
Postat av: Jonas

Ni är ALLA guld värda!

2008-04-13 @ 13:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0