SM 2008: Kampen på Arenan kan börja


Sista "pulsen" känns av på F17 och P17 innan natten närmar sig och morgonen gryr, och portarna till hallarna slår upp under SMs första speldag, Fredagen 11 April 2008.F17 Västergötland

Klockan börjar att närma sig 21.30 noch lagen börjar så smått att komma till ro på Herrgården där vi bor, några har faktiskt redan borstat tänderna, druckit en liter vatten och gått och lagt sig.

Tjejlaget är de lag som kommer att få gå upp tidigast under morgondagen, detta då klockan för detta lag redan ringer 05.45, fast det är något som Västergötland blivit vana vid på tjejsidan under åren.


Tjejlagets tränare, och tillika hela gruppens överledare, Lars Ahlström funderar lite över morgondagen, efter sin sena kvällsmat, och då passar vi på att ta lite puls på honom innan "kampen på Arenan" börjar imorgon.


Lars tycker att det är skönt att vara på plats och att resan upp till Sundsvall har gått bra. Om förberedelserna innan SM berättar han att det sett bra ut och att årets trupp består av tre riktigt bra formationer, och att den spelare, vilken blir reserv (laget har 16 spelare med sig), ändå kommer att vara en riktigt bra spelare. Reserverna kommer förmodligen också bli olika under olika matchtyper.


Lars berättar även att han tycker att gruppen fick ut väldigt mycket under 2-dagars lägret i Mariestad och att det känns som de är väldigt väl förberedda, men han påpekar samtidigt att marginalerna alltid är små och att Västergötland tyvärr inte riktigt haft dessa med sig under några år nu.


På frågan om att VIBF faktiskt har erfarenhet från tidiga matcher sedan flera år tillbaka och hur Lars och ledarstaben tänker sig dra nytta av denna kunskap svarar han följande:- Vi gör som vi alltid försöker göra, se till att tjejerna får i sig bra med mat och sedan fyller upp kroppen lite extra med vätska. Vi påpekar också väldigt tufft för laget att det är nu otroligt viktigt att man kommer i säng i tid, följer de tidsregler för läggdags vi satt upp samt försöker somna relativt avslappnat, detta kanske genom att ventilera lite tankar med sin rumskamrat.Första matchen spelar Västergötland mot Västerbotten, vilket är ett erkänt starkt lag genom åren, en tuff uppgift att vänta. Om detta berättar Lars följande:


- Västerbotten brukar alltid vara ett starkt distrikt och de kommer självklart att bli tufft för oss. Samtidigt så har vi en riktigt bra trupp, och när vi mönstrar våra tre femmor så skall vi verkligen kunna driva upp tempot och vara med och slåss om en seger. Det är dock väldigt viktigt att vårt starka kontringsspel fungerar imorgon också.Om taktiken Västergötland kommer att mönstra under morgondagen avslöjar han följande:


- Vi kommer att försöka, precis som Västerbotten gjort under de senaste åren, spela med ett högt tempo i matchen. Vi kommer också försöka att på ett smart sätt ställa om spelet snabbt, detta då vi är ett kontringsstarkt lag.
STARTLAGET IMORGON , VÄSTERGÖTLAND - VÄSTERBOTTEN

Matchstart: 08.00 , Timrå Sporthall


Målvakt: Josefine Wallin


Formation 1)                Formation 2)                  Formation 3)

Evelina Eklindh               Johanna Johansson              Lilly Djurberg

Lisa Skoglund                  Lina Bjurén                       Caroline Hadelund

Amanda Pesonen             Therese Skoglöf                 Felicia Olofsson

Mathilda Bodin                 Angelica Högberg               Malin Strand

Alexandra Larm               Michaela Spaak                  Sandra Blomqvist


Reserver:

Sophie Widing - Målvakt

Erica Andersson - Forward
P17 Västergötland

Killarna har spenderat kvällen med diverse aktiviteter som tv-spel, dataspel, kortspel, lite trixning med klubba och boll eller bara avslappnat och "softat" snack inför morgondagen. Detta för att försöka skapa en så avslappnad stämning som möjligt och för att få killarna att inte stressa upp sig för mycket inför morgondagen.


Två av P17 ledarna Peder Granberg och Mikael Holm ger sina tankar om morgondagen.- SM drar igång imorgon, match mot Dalarna i Timrå Sporthall 09.45, vad tror ni om denna drabbning?Peder:

-Härligt att det äntligen är igång. Är alltid optimist och tror stenhårt på seger, 6-1 inte ett omöjligt resultat.


Mikael:

-Skönt att få en vinst det första vi kommer att få på fredag morgon, självklart är det så jag måste tänka. Matchen kommer nog ändå bli relativt tuff men vi står så klart där vid 11.30 som segrare.
- Hur tycker ni att truppen verkar vara just nu kvällen innan?
Peder:

-Harmonisk och väldigt laddad!


Mikael:

-Truppen känns väldigt spel och vinstsugna!
- Någon taktisk detalj som ni tror kan bli avgörande till VIBFs fördel imorgon?
Peder:

-ja det har vi en hel del saker, men inget som vi avslöjar så här kvällen innan.


Mikael:

-Tror att vår målvakt, som kommer att stå från start, Niklas Järläng, Hide-a-lite Mullsjö AIS kommer att bli vårt avgörande vapen imorgon.
STARTLAGET IMORGON , VÄSTERGÖTLAND - DALARNA

Matchstart: 09.45 , Timrå Sporthall


Laget presenteras först under morgondagens informationspass, endast målvakterna har fått veta att Niklas Järläng, Hide-a-lite Mullsjö AIS kommer att börja stå imorgon mot Dalarna.


Kommentarer
Postat av: Stefan

LYCKA TILL IMORGON VÄSTERGÖTLANDS DISTRIKTSLAG !

2008-04-10 @ 22:24:17
Postat av: Anna

Kul läsning, ge järnet imorgon

2008-04-10 @ 22:39:12
Postat av: Sandro

Kevin : vad betyder offensiv och defensiv?, asså ärligt . jag vet inte

2008-04-10 @ 22:49:45
Postat av: Jobba jobba jobba

Nu kör vi .............

2008-04-11 @ 06:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0