SM 2008: Flickförlust och oavgjort för killarna

F17 Västergötland

07.55, Timrå Sporthall, ett laddat Västgötalag stiger ut på arenan. Det syns att tjejerna är laddade för dagens första drabbning.

Matchen mot Västerbotten öppnas i ett bra tempo och VIBF bjuder på ett bra spel i början. Det skapas några bra chanser, detta av bland annat Sandra Blomqvist, vilken oroar Västerbottenförsvaret en hel del.

Efter 4 minuter avlossar Västerbotten ett riktigt bra distansskott och många på läktaren "luktar mål",

Västergötlands målvakt Josefine Wallin gör dock en paradräddning och räddar situationen.

05.34 sätter åter Sandra Blomqvist full fart mot motståndarnas kasse och får en perfekt passning att löpa på. Ett bra avslut tas, Västerbottens målvakt räddar men släpper retur, bollen ramlar ut i slottet framför mål och en tilltrasslad situation uppstår. Flera Västgötar och Västerbottningar försöker få tag i bollen, och till slut vinns bollen av Malin Strandh, vilken klipper till, och sätter 1-0 till Västergötland.

Efter detta så tar Västerbotten över matchen fullständigt och Västergötland kan tacka sin målvakt för att perioden vinns med 1-0.

Andra perioden böljar lite fram och tillbaka i början och efter 11 minuter trycker Västerbotten in ett mål bakom, hittills omöjliga Jossan i Västgötaburen, 1-1 i matchen.

Sandaredstjejen Felicia Olofsson ger Västergötland åter ledningen i den 16:e spelminuten efter ett praktskott i krysset från högerkanten. Andra perioden ser ut att avrundas med en Västgötaledning då tyvärr,19.38, Västerbotten får en sista chans, efter lite miss i markeringsspelet, och

2-2 är ett faktum.

Sista perioden är Västergötland inte med i matchen alls och Västerbotten radar upp chans på chans. Målen trillar till slut också in och matchen förloras så småningom för Västgötatjejerna med hela 2-6.

P17 Västergötland

Pojklagets första match bjöd på en "domarhistoria", där domarna var inblandade i situationer, vilket ledde till att lagets oavgjorda resultat mot Dalarna, 6-6, faktiskt kändes som en förlust.

Västergötland fick bland annat en 5 minutersutvisning, helt fel emot sig, och på denna kunde Dalarna göra hela 3 mål.

Att sedan Västergötland får ytterligare en utvisning emot sig, dock en 2 minuters, när centern Erik Olofsson (bollförande spelare i situationen) trängs in mot sargen av en spelare från Dalarna och motståndarnas spelare ramlar och får med sig en utvisning. Anskrämligt dåligt av domaren!

Detta Box Play utmynnade även i ett mål bakåt för Västgötingarna.

Matchen som helhet vanns klart av Västergötland och i spel 5-5 så vann faktiskt "hemmalaget" matchen med hela 6-2.

Västergötland var laget som hade mest boll, skapade mest FARLIGA situationer och jobbade stabilt i den offensiva zonen, synd då att domarparet fick gå in och förstöra segern för spelarna.

I nästa match väntar spel mot urstarka Södermanland som krossade Jämtland/Härjedalen i sin första gruppspelsmatch med hela 13-3. Laget skapade sig på så vis en mycket bra målskillnad direkt i gruppen.

Denna match lär bli tuff för Västergötland och här måste verkligen allt funka till 100 procent.

Tar Västergötland med sig sitt offensiva starka spel och får ordning på delar av markeringsspelet bakåt, framför allt i Box Play spelet, så kan laget säkert vinna över Södermanland.

Det kommer dock att krävas en hel del KAMP, SVETT och VILJA för att lyckas.