SM 2008: Distriktslagsbloggen har ÖPPNAT


  

Under SM i Sundsvall för Västergötlands distriktslag kommer jag här på min sida att ha en så kallad DISTRIKTSLAGSBLOGG. Här kommer ni, som läser att kunna ta del av en massa "smått och gott" från SM så som resultat, intervjuer med mera.

Allt för den innebandytokiga Västgöten.


Ett par dagar innan SM så tänkte jag börja med att ge er en insyn i P17 och F17 lagen med hjälp av  lite intervjuer, matchfakta med mera.


IDAG öppnar vi upp med P17 Västergötlands distriktslag.


  

P17, ett bra taktiskt gäng

  

Presentationen av spelarna, vilka som deltar i årets Västgötatrupp på killsidan har ni redan kunnat läsa om här i amazingfloorball.blogg.se, detta under rubriken distriktslags SM 2008 närmar sig.


Nu tänkte jag bjuda er på lite försäsongsresultat i några träningsmatcher samt lite intervjuer med några av spelarna.


Matcherna för distriktslagsspelarena har varit bra och laget har fått ut väldigt mycket. Man har i början jobbat med att få fram rätt spelmönster, spelsystemsmodeller och de taktiska momenten. Under sluthelgen, 2-dagars läget i Mariestad, så infann sig allt på plats och gruppen fungerade perfekt i alla momenten. Detta utmynnade också i en stabil seger över Örebro Läns Distriktslag med 15-6 (!!). Detta efter att Västergötland faktiskt släppt in några onödiga mål i slutfasen av matchen.


Matchfakta ser du nedan:


5-4-2008 , Mariestad, Vadsbohallen

  

VIBF  - ÖREBRO LÄNS DISTRIKTSLAG   15-6

(Matchen spelades i 4x20 minuter)


PERIODSIFFROR: 4-0 , 4-0 , 4-1 , 3-5

SKOTTSTATISTIK: 43-38  ( 15-7 , 12-6 , 8-8 , 8-17 )


1-0   Kevin Keijsner ass. Rikard Hessmer  (5-4)

2-0   Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg

3-0   David Fredriksson ass. Samuel Rosén

4-0   Samuel Rosén ass. David Fredriksson

5-0   Erik Olofsson ass. Rikard Hessmer

6-0   Efraim Björnell ass. Rikard Högberg

7-0   Kevin Keijsner ass. David Fredriksson

8-0   Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg  (5-4)

9-0   Kevin Keijsner ass. Jonas Vågman

10-1 Marcus Nilsson ass. Adam Grufvisare  (5-3)

11-1 Kevin Keijsner ass. Rikard Hessmer  (5-4)

12-1 Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg

13-1 Marcus Nilsson ass. Rikard Hessmer  (5-4)

14-2 Rikard Hessmer ass. Adam Grufvisare  (4-5)

15-2 Tobias Utterberg ass. Rikard Hessmer  (4-5)


Straffar: Lagen hade 5 straffar var

1-0 Efraim Björnell, 2-1 Erik Olofsson, 3-1 Rikard Hessmer, 4-1 Marcus Nilsson, 5-1 Kevin Keijsner

N.Järläng tog 4 av 5 straffar


VIBF visade i matchen direkt att laget nu hade fått ordning på alla sina taktiska moment, vilket det jobbats lite extra på detta år. Framför allt olika avslutsmodeller i de olika formationerna. Samtliga tre formationerna fungerade utmärkt och det var kul att se laget spela innebandy.


PP, 5-4, fungerade också mycket bra och här har laget ett starkt vapen, vilket, vi får hoppas, kanske kan utnyttjas bra under ett SM.


Mest anmärkningsvärt från matchen, förutom Kristoffer Johanssons smäll över näsan, var att VIBF gjorde 2 mål i samma box play (!!). I box play har alltså laget även en stark fyra att ta till då startskottet av SM närmar sig.

Bäst i matchen mot Örebro Läns distriktslag var Rikard Hessmer, Hide-a-lite Mullsjö AIS, Kevin Keijsner, IBK Alingsås samt lagets kapten Adam Grufvisare, Vara IBK. Hela laget skall dock ha en STOR eloge då man under två perioder kanske visade upp den bästa innebandyn ett Västgötalag, på killsidan, har presterat på många år.Fler bra resultat av VIBF P17


Här nedan följer ytterligare några matchfakta från matcher laget spelet under sin uppladdning inför SM 2008.


29-12-2007, Mariestad, Vadsbohallen


LOCKERUD IBK - VIBF
(DELTRUPP)          6-7

(Matchen spelades i 4x20 minuter)


PERIODSIFFROR: 0-1 , 2-2 , 2-3 , 2-1

SKOTTSTATISTIK: 54 - 46  (10-11, 17-13, 13-15, 14-7)


0-1   Andreas Ljunggren ass. Rikard Högberg

2-2  Magnus Persson ass. Kevin Keijsner

2-3  Kevin Keijsner ass. Marcus Nilsson (4-4)

3-4  Marcus Nilsson ass. Tobias Utterberg  (5-4)

4-5  Kevin Keijsner ass. Adam Grufvisare   (5-4)

4-6  Kevin Keijsner ass. Erik Nilsson

4-7  Fredrik Bornefalk ass. Jim Mosslund


Matchen mot Lockerud IBK, från Mariestad, var första matchen som distriktslaget P17 spelade denna säsong. Dock så hade inte den slutgiltiga sluttruppen tagits ut då ännu utan här fanns det fler spelare med än de 18 , vilka får åka till SM 2008 i Sundsvall.


En match med massor av tuffa, hårda och relativt fula närkamper. Spelet på banan var stundtals riktigt bra med tanke på att VIBF rullade på hela 22 utespelare. Många visade prov på mycket stabilt offensiv och defensivt spel, trots att man också spelade olika taktiskt i de olika formationerna, detta i varje period.

Samtliga perioder spelades med tre femmor, men det blandades mycket mellan dessa också.

PP var riktigt bra och målvaktsspelet i matchen höll mycket stor klass. Robin Andersson, IBK 7H Borås samt Johannes Hjertén, Tranemo IBK vaktade buren under 2 perioder var.


Bäst på banan var spelsäkra backen Adam Grufvisare, Vara IBK samt offensivt starka Kevin Keijsner, IBK Alingsås. Hårt slitande backen Rikard Högberg gjorde också en mycket bra insats, och spelade samtliga perioder.27-01-2008 , Östadskulle, Lenahallen


VIBF
(Deltrupp) - HALLAND (Deltrupp)   10-6

(Matchen spelades i 4x20 minuter)


PERIODSIFFROR: 2-2 , 1-1 , 5-2 , 2-1

SKOTTSTATISTIK: 38-45   (9-14, 6-17, 14-8, 9-6)


1-0   Kevin Keijsner ass. Jakob Svensson

2-0   Jakob Jildenäs ass. Kristoffer Johansson

3-3 Fredrik Bornefalk ass. Andreas Lindholm

4-3 Efraim Björnell ass. Jonas Vågman

5-4 Efraim Björnell ass.Jonas Vågman

6-5 Kevin Keijsner ass. Kristoffer Johansson  (5-4)

7-5 Magnus Persson ass. Jakob Svensson

8-5 Kristoffer Johansson ass. Erik Olofsson

9-6 Kevin Keijsner ass. Kristoffer Johansson  (4-4)

10-6 Efraim Björnell ass. Erik Olofsson


Matchen mellan VIBF och Hallands "deltrupper" startade i ett våldsamt tempo. Även i denna match så hade alltså inte VIBF tagit ut sin så kallade sluttrupp ännu.


Halland skapade chans på chans, men VIBFS målvakt Niklas Järläng, Hide-a-lite Mullsjö AIS, var stundtals som en vägg mellan stolparna. Han blandade blixtsnabba reflexräddningar med enkelt avlästa distansskott.

Inför period tre ändrades VIBFs taktik till viss del och små nya moment lades in i spelet.

Detta utmynnade i att VIBF tog över matchen mer och mer, och Halland hade i de två sista perioderna ingen att säga till om.

Bäst i Västergötland var målvakten Niklas Järläng samt spelarna Kristoffer Johansson, BIF Fagerhult, och Efraim Björnell, även han BIF Fagerhult.30-3-2008


VIBF - SMÅLAND                       6-6

  


PERIODSIFFROR: 2-1, 3-2 , 1-3

SKOTTSTATISTIK: 19-25   (5-7 , 6-6 , 8-12)


1-0   Marcus Nilsson ass. Adam Grufvisare

2-0   Tobias Utterberg ass. Philip Jansson

3-1   Kevin Keijsner ass. Tobias Utterberg  (5-4)

4-3 Tobias Utterberg ass. Efraim Björnell

5-3 Jakob Svensson ass. Jonas Vågman

6-5 Efraim Björnell ass. Marcus Nilsson


Straffar:
Lagen hade 5 straffar var

1-0   Erik Olofsson , 2-1 Rikard Hessmer

N.Järläng tog 4 av 5 straffar


En match där Västergötlands sluttruppslag spelade ihop på "allvar" för första gången. Visserligen hade lagets olika formationer redan börjats skapats under tidigare samling, men nu var det med andra ord "första dagen med gänget".


Matchen var en bra genomförd match från VIBFs sida.

Laget skapade mycket framåt, spelade bra i de centrerade delarna av banan och hade ett snabbt kontringsspel. Småland gjorde 6-6 i slutet i spel 6-3, efter det att laget tagit ut sin målvakt och VIBF haft 2 spelare utvisade. Gigant i matchen var centern Erik Olofsson, BIF Fagerhult, vilken vann grymt mycket bollar i så väl defensiven som offensiven. Plus också till Efraim Björnell, BIF Fagerhult och Tobias Utterberg, Hide-a-lite Mullsjö AIS.
VAD TROR NI OM SM 2008?

Intervju med 4 distriktslagsspelare

  

Spelarna Efraim Björnell och Erik Olofsson, båda BIF Fagerhult samt Jonas Wågman och Rikard Hessmer från Hide-a-lite Mullsjö AIS, summerar här sina tankar med mera inför SM i Sundsvall 2008, 10-13 april då de fick svara på några frågor.


De starkt spelande distriktslagsspelarna fick först frågan om varför just de är uttagna till SM truppen 2008, och får på så vis representera sitt distrikt.


E.Björnell:

- Jag tror att jag är med på grund av att jag är relativt snabb och teknisk. Tycker att jag anpassar mig bra till alla spelmodeller och är enkel att spela med.


E.Olofsson:

- Beror nog på att jag alltid försöker jobba och slita samt att jag har bra defensiva kvalitéer. Viker aldrig ner mig heller.


Jonas Wågman:

-Jag är en enkel person som har lätt att anpassa mig i en grupp. Har ett bra passningsspel på små ytor samt en god teknik.


Rikard Hessmer:

-Har denna säsong utvecklats mycket, fått förtroende i hemmaklubben och det har gjort att både min teknik och min spelförståelse höjt sig. Snabbheten och att jag är målfarlig är säkert också en bidragande orsak till att jag fick plats i truppen.Hur tycker ni att förberedelserna inför SM har vart?E.Björnell:

- Samlingarna har varit bra och det känns som vi lagt fokus på bra saker. Bra träningar med flera taktiska moment.


E.Olofsson:

- 2 dagars lägret i Mariestad var bra och där tränade vi på bra saker som vi kan ha nytta av i SM. Fick också ihop gruppen bra i Mariestad och den känns bra sammansvetsad nu.Jonas Wågman:

-Tycker att upplägget har vart riktigt bra och det har vart kul, man har lärt sig en hel del. 2-dagars lägret i Mariestad var mycket bra och det var välplanerat och proffsigt.  


Rikard Hessmer:

-Det har funkat riktigt bra, bra träningar och bra upplägg. Har funnits med många bra saker som vi i laget behöver utveckla innan ett SM, vilket är bra.Vad tror ni om gruppen Västergötland hamnat i SM i, innehållande Stockholm, Södermanland, Dalarna och Jämtland/Härjedalen?E.Björnell:

-Vet inte så mycket om de andra lagen men gruppen ser tuff ut. Gäller nog att spela på topp i samtliga matcher om man skall ta sig vidare ur den.


E.Olofsson:

-Tuff grupp, riktigt tuff. Kommer att bli en hård kamp om vilka som skall ta sig vidare från den.


Jonas Wågman:

-Visst är det en tuff grupp men jag tror att det handlar om att man måste minimera sina misstag. Det lag vilket gör detta bäst kommer att vinna gruppen.


Rikard Hessmer:

-Allt kan hända i ett SM och, även om jag tycker att gruppen ser tuff ut, så skall vi ta oss vidare ur den. Men det kommer bli tuffa matcher.Vilka lag är favoriter i er grupp och vad tror ni om Västergötlands chanser i gruppen?E.Björnell:

-Stockholm är ju ALLTID starka och de kommer bli svårslagna. Tror att det blir de och vi som tar oss vidare från gruppen.


E.Olofsson:

-Stockholm är absolut gruppfavorit men det kommer bli jämt. Västergötland och Dalarna slåss nog om en plats, tillsammans med Stockholm, om vilka som skall ta sig vidare från gruppen.


Jonas Wågman:

-Västergötland har en stor chans att vinna gruppen. Spelar vi en smart och genomtänkt innebandy med små misstag så vinner vi den.


Rikard Hessmer

-Om jag blir tvungen att nämna någon favorit så blir det Stockholm. Västergötland skall dock vara med och slåss om en plats i kvartsfinalen. Vi tar oss vidare ur gruppen och sedan kan vi nå långt, det är små marginaler i ett SM.Vi tackar de fyra distriktslagsspelarna Efraim Björnell, Erik Olofsson, Jonas Wågman och Rikard Hessmer för en kort intervju. Nu laddar killarna som mest inför SM i Sundsvall 2008, 10-13 april.Imorgon kan ni läsa lite fakta kring tjejernas distriktslag 2008, detta hur några tjejer tänker inför SM, hur förberedelserna vart med mera.

  


Kommentarer
Postat av: 031

Göteborg krossat Västergötland när som helst och tar GULD GULD GULD!

2008-04-09 @ 15:37:16
Postat av: #77

SM e grymt, Lycka till där killar. Ta en medalj med hem till Västergötland igen!

2008-04-09 @ 17:39:26
Postat av: Stars of innebandy

Västergötland kommer regera i SM

2008-04-10 @ 15:28:02
Postat av: Conny

Lycka till på SM Micke och "gänget"

2008-04-11 @ 13:15:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0