Slaget om Västkusten och kampen om huvudstaden


  

Då var vi inne i herrarnas semifinaler i årets innebandyslutspel. På ena halvan så avgörs slaget om Västkusten och på den andra kampen om huvudstaden.

Semifinallagen Pixbo Wallenstam IBK, Warberg Innebandyklubb, Caperio/Täby Innebandy och AIK har alla gjort sig förtjänta av semifinalplatsen och det är aldrig så att man tar sig till en semi eller till en final på tur, det gör man alltid i slutlängden på skicklighet, kunskap och taktisk skolning.

Att besitta en smarthet som tränare, att ha ett extra tänkande som lag samt kunna ge max när det väl gäller det är detta de 4 lag som nu kampas om en finalplats i Globen har.


Egentligen är det väl ingen som inte hade tippat Warberg, AIK och Pixbo i en semifinal, inte om man i alla fall skall se hur sluttabellen slutade i grundserien. Där hamnade faktiskt lagen på 1:a, 3:e och 4:e plats. Caperio/Täby är enda lag som inte var med bland de fyra topplagen men som ändå lyckades att ta sig till en semi. Fast laget slog och andra sidan ut självaste Storvreta IBK i kvartsfinalen, och alla ni som vet lite om Caperio/Täby så är det egentligen ingen skräll, laget är det mest svårtippade och märkligaste innebandylaget vi har i Sverige, fast härligt underhållande och oberäkneliga.

Härligt med ett sådant gäng!


SLUTTABELLEN GRUNDSERIEN


1 Warberg IC

2 Storvreta IBK

3 AIK

4 Pixbo IBK

5 Falun

6 Dalen

7 Balrog

8 Caperio/Täby

9 Jönköping

10 Järfälla

11 Helsingborg

12 Färjestaden


  

Tuff första semi i Sparbankshallen

  

Själv fanns man, åter på plats, i Sparbankshallen för att bevittna Västkustslaget mellan Warberg och Pixbo under måndagskvällen.

Jag fick se en match som innehöll det mesta, avvaktande spel, hawaiispel, tuffa närkamper, fula efterslängar, glåpord, skäll på domaren och till och med en högljudd Pixboklack som, trots förlusten, skall ha en eloge för sitt sätt att stötta sitt lag. Supportrarna till de "röda rävarna" hördes faktiskt stundtals mer än alla de Varbergsfans som fanns på plats. Ökar denna klack i antal och gapen blir högre, än de som de ändå nådde upp till under måndagen, i Lisebergshallen på torsdag då får Pixbo en underbar support i den andra semin. En semi som man bara inte får missa.


Matchen under måndagen, semi 1 i Sparbankshallen, hade annars saker som jag inte tror vi kommer få se i Lisebergshallen, samt en hel del som vi kan räkna med.


Att vi kommer få se domarparet döma bort tre (!!!) mål för Warberg händer nog inte en gång till under detta slutspel, något mål faktiskt skandalöst dåligt bortdömt också, samt att "stjärnspelaren" i Pixbo Martin Dahlgren med gester och arga miner och ord högljutt sa till tränare Magnus Augustsson vad han tyckte och tänkte om sin bänkning. En bänkning som vi som var i hallen fatiskt inte heller riktigt förstod och gärna tacksamt tar emot svaren på. Martin hade ju strax innan faktisk visat att han var stekhet då han tryck in kvitteringen 4-4. I detta skede förstår jag hans ilska!


Att Warberg sedan hade missat (eller?) att bidra med någon pausunderhållning inne i hallen, vilket klubben alltid haft under seriematchena och kvartsfinalerna kändes konstigt. Det är just sådana saker som pausunderhållning som föreningen är så otroligt bra på att ordna. Vet inte riktigt varför det inte var någon under en semifinal?

Funderingarna snurrar fortfarande i huvudet!


Vad vi kan räkna med i Lisebergshallen det är i alla fall det tuffa och aggressiva spelet, glåporden, efterslängarna och obstruktionerna överallt, ja detta är bara att räkna med för er som skall dit.

Det kommer, var så säkra!


Warberg kommer, förmodligen, att förbättra sitt defensiva spel, vilket inte riktigt var bra denna första semifinalmatch. Det centrerade bollvinnande spelet fungerade faktiskt inte heller något vidare, och här vann Pixbo mycket boll i stället. Ändå vinner Warberg matchen, signerat Lidköpingssonen Mattias Hasselström, en av många "Västgötar" i laget.

Ansluter möjligen några fler "Västgötar" till kommande säsong?


Västgötar i Warberg Innebandyklubb:

Kimmo Eskelinen - Borås

Martin Emanuelsson - Borås

Joakim Andersson - Borås

Mattias Hasselström - Lidköping

Tony Eriksson - Tibro

Pierre Götesson (Målvaktstränare) - ÖxabäckPixbo IBK öppnade faktiskt matchen, och spelade så nästan matchen igenom, med hög press på Warbergs backar. Detta syntes tydligt att Warberg inte riktigt var beredda på, smart drag!

Laget kommer förmodligen att plocka fram några fler "ess ur rockärmen" i Lisebergshallen på torsdag.

Taktiken står väl Anders Hellgård mest för eller?

I så fall så hoppas jag att det fortsätter så då det vid flera tillfällen kändes som att någon i Pixbo låg bakom många smarta drag i matchen, utom att plocka av Martin Dahlgren då vill säga.

Fast det sker nog inte en gång till, var så säkra!
Nu väntar vi tills det blir torsdag, tar oss ner till Lisebergshallen och tittar på underhållande innebandy, semifinal nummer 2!

Vem som vinner i kampen om huvudstaden bryr vi oss faktiskt inte om i detta skede, intresset ligger i vem som blir "Västkustmästare"!


Slaget om Västkusten är igång!Kommentarer
Postat av: Mange

Några heta Västergötanews är att fler spelare är på G till elitserien från Västgötalag.

2008-04-01 @ 16:26:57
Postat av: Lizzie

Heja Warberg!

2008-04-01 @ 17:31:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0