Silly season, sjuka värvningar i IBK Alingsås


Då var det redan igång, SILLY SEASON i Västergötland.
Efter en rundringning, avstämmning och rykten så är det faktiskt en del intressanta men även "sjuka" nyförvärv som är på gång till hemmaortsföreningen IBK Alingsås

Heta på värvarfronten, och en klubb som man har väldigt mycket insyn i (med tanke på min hemstad), är verkligen IBK Alingsås, div 2 västra götaland. Detta tycker jag självklart är otroligt kul, då klubben på allvar tar upp kampen om spel i högre divisioner.

Laget satsar verkligen på att ta sig upp i div 1 igen och ekonomiskt verkar inte klubben ha några problem. Nyligen fick jag veta att ett stort ekonomiskt avtal skrevs både med Svensk fastighetsförmedling samt Lindex. Visserligen ingen överraskning då personer som Thomas Thim (Svensk fastighetsförmedling) och Magnus Carlsson (Lindex) har barn som spelar i föreningen samt själva på ett eller annat sätt är med på lite högre poster.
Men nu ser det alltså ut som att dessa båda herrars företag skjuter till med stora ekonomiska summer till IBK kommande säsong.

Thomas Thim står visst bakom värvningen av nya tränaren, från Göteborg, Rune Engström. Rune vilket har tränat bland annat lag som Järfälla, Älvstranden och senast Pixbo. Ett Pixbo som Rune dock fick sparken ifrån under tidiga våredelen 2008. Han kommer nog att tillföra mycket i en förening som IBK Alingsås, men förmodligen var han inte helt gratis.

Att Alingsåssonen Mikael Andersson återvänder till sin moderförening verkar visserligen vara en stor överraskning, framförallt med tanke på att han gjort en kanonsäsong i Visby IBK, sedan han lämnade SSL klubben Helsingborg IC, för att studera på Gotland förra säsongen. Nu är dock studiekursen avslutad och Mikaels pappa (Björn) berättade att Mikael återvänder endast på grund av att det löst sig med ett jobb i Alingsås för honom. Spelmässigt hade han velat stanna i Visby, men IBK Alingsås kan ju bara tacka och ta emot att denna fantastiska innebandyspelare alltså återvänder hem igen, efter flera år på eltnivå ute i Sverige (JIK, Pixbo och Helsingborg).
Storebror Johan Andersson, "superstjärnan", har dock inte klubben fått loss från sin proffsjour i Schweiz, men det var heller inget som klubben räknade med tror jag.

Klart verkar det också vara med Johan Jörgner och Peter Enhörning från IBK 7-Härad Borås. Ett 7H som förra säsongen inte vann en enda match i div 1 södra. Man kan ju förstå att dessa två spelare vill ha lite förnying i sitt innebandyspelande. Skall bli kul att se vad dessa kan tillföra i Alingsås.

Återvänder till föreningen, och gör comeback, gör också backen och pådrivaren Peter Olsson, vilken haft ett sabbatsår från innebandyn.

Vad som är klart i klubben är att Linus Sagré och John Axelberg flyttar till Norge för spel i norska elitlaget Greåker IBK. 

Nu väntar alltså en rolig säsong för IBK Alingsås och jag lär följa de från läktaren, intensivt! Tror faktisk laget vinner div 2 och åter spelar i div 1 säsongen 2009-2010.
 

Kommentarer
Postat av: Boråsare

J****r nu blir Alingsås livsfarliga! Att ni snodde Jögge och Enhörning är inte bra för 7H.

2008-04-01 @ 17:43:35
Postat av: ha ha

bra drömt

2008-04-01 @ 18:01:28
Postat av: #44

Blir tungt i IBK 7-Härad utan Jörgner och Enhörning, men vi önskar de lycka till i Alingsås.

2008-04-01 @ 18:27:07
Postat av: Undrande

April April ???

2008-04-01 @ 20:06:55
Postat av: Undrande

April April ???

2008-04-01 @ 20:07:04
Postat av: Mojje

Sant , eller aprilskämt?

2008-04-02 @ 07:56:28
Postat av: Martin Timell

Wha a A A Aa

2008-04-02 @ 22:12:29
Postat av: Anonym

Konstigt med Jögge med tanke på att han tänkte varva ned enligt egna uppgifter i lokalradio.

2008-04-12 @ 09:55:53
Postat av: Mr Magic

Men hallå du som skrev senaste inlägget, april april april "din dumma sill"

2008-04-13 @ 00:39:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0