Micke blickar tillbaka på SM 2008

  

Då skall jag försöka att ge mig in i en liten tillbakablick och ge er några tankar från distriktslags SM 2008, ett SM som tillslut gav Västergötland en medalj, ett brons.Skåne gäckade mig 2 gånger

  

Under säsongen 2007-2008 så fick jag äran att både vara distriktslagskapten för P15 och P17 laget i Västergötland, en tuff men rolig uppgift. Fast det är inget att rekommendera att leda båda lagen, även om det kanske till viss del var bra då jag själv tackade nej till samtliga klubbtränaruppdrag.
Man vill ju inte ha någon tid över för annat (hehehehe).


Att ha fått träna, utveckla och coacha Västergötland distriktslag på P17 nivån känns fantastiskt kul, detta då jag redan från början visste att, hur än truppen kommer att se ut, så kommer det att bli en bra grupp att jobba med.


Med facit i hand så tog vi, i ledarstaben, också ut rätt trupp, ett brons är beviset på detta!

Som vanligt var det självklart mycket snack när truppen togs ut, vilka som inte kom med, vilka som kom med och vilka som var bättre och sämre. Men nu tystade vi dessa då vi visade att alla de spelare vi tog ut hade vi en tanke med och att det var dessa som var bäst för årets distriktslagsgrupp, en grupp som fungerade fantastiskt bra tillsammans.


Att det "bara" blev brons kanske man inte skall skriva, men vi var faktiskt närmare en plats i finalen än vad kanske många tror. Visserligen står det 3-7 i alla resultatsammanställningar, men då vet man ju inte om att de sista 2 målen exempelvis gjordes i tom bur eller att Västergötland tryckt in reduceringen 3-4 i slutfasen av tredje perioden mot Skåne, och satte grym press efter detta.

Mängder av chanser skapades då och vid ett tillfälle hade till och med en spelare i Västergötland friläge, men kapades, och fick bara frislag, tyvärr!

Frislaget gav ingen utdelning och direkt efter detta kontrade Skåne in ett mål , med lite tur, som deras egen ledare beskrev det.

FAST DET ÄR VÄL DETTA SOM ÄR TJUSNINGEN MED IDROTT OCKSÅ, man är lika nära till att bli en förlorare som en vinnare, eller?


Att det sedan var just Skåne som gäckade mig och laget på en finalplats med P17 laget känns kanske ännu lite tuffare för mig som ledare, detta då det faktiskt var just Skåne som även slog ut Västergötland på P15 sidan, detta i kvartsfinalen i SM i Västerås under Januari månad.


Dags att slå ut Skåne nästa år nu Västergötland, med eller utan mig som ledare!All-Star team 2008, Distriktslags SM

  

Västergötland fick sin bronsmedalj under prisceremonin i Sundsvalls sporthall, men laget, eller kanske var det mer jag, väntade faktiskt på att få sno åt sig ett pris till, en hedersvärd all-star team medalj på en forward eller en backposition, men icke!

Nä, man har ju lärt sig genom åren att finallagen alltid får med de flesta all-star team spelarna, och det är klart att det kanske är bra, men är dessa verkligen alltid bäst? Det anser inte jag.

Nu "vågade" i alla fall "de skyldiga" att plocka ut den bästa målvakten under distriktslags SM 2008 från ett lag som inte spelade final, och det var ändå skönt att se, för denne målvakt var turneringens bästa, Göteborgs distriktslagsmålvakt.


Saknar gör jag faktiskt ändå när all-star team togs ut någon Västgöte. Vi hade tre spelare som hade chansen, men den föll väl förmodligen bort då vi åkte ut ur semifinalen, annars hade vi nog fått se kanske hela 2-3 spelare med. Det fanns i alla fall 3 namn vilka borde vart med i funderingarna kring all-star team, Rikard Hessmer (vilken borde haft ett av prisen som all-star team forward oavsett om Västergötland åkte ut i semin), Efraim Björnell och Jimmie Pettersson.


Så här såg All-star team ut, anno distriktslags SM 2008:


Herrjuniorer 17 år


Målvakt:

Viktor Wedlin (Göteborg)

Backar:
Martin Andersson (Skåne)
Daniel Thorsson (Stockholm)

Center:
Mattias Norman (Stockholm)

Forwards:
Emil Strandvad (Skåne)
Wilmer Viinamäki (Stockholm)Nedan kan du också se hur poängligan under distriktslags SM i Sundsvall slutade:Poängligan Distriktslags SM 2008


  

1. Viinamäki, Wilmer Stockholms IBF 22 poäng (14+8)
2. Norman, Mattias Stockholms IBF 19 poäng (10+9)
3. Hessmer, Rickard Västergötlands IBF 15 poäng (8+7)
4. Björnell, Efraim Västergötlands IBF 14 poäng (9+5)
5. Andersson, Victor Upplands IBF 13 poäng (7+6)
6. Thörnroth, Joakim Västmanlands IBF 13 poäng (6+7)
7. Nilsson, Carl Skånes IBF 12 poäng (8+4)
8. Mbanza, Filip Södermanlands IBF 12 poäng (7+5)
8. Strandvad, Emil Skånes IBF 12 poäng (7+5)
10. Eliasson, Jacob Skånes IBF 12 poäng (6+6)
11. Nilsson, Marcus Västergötlands IBF 11 poäng (8+3)
12. Karlsson, Didrik Östergötlands IBF 10 poäng (8+2)
13. Blomstergren, Oskar Skånes IBF 10 poäng (7+3)
14. Eriksson, Rikard Värmlands IBF 10 poäng (6+4)
14. Winroth, Niklas Västmanlands IBF 10 poäng (6+4)

  

  

Distriktslaget 2008-2009

  

Det man som ledare gör nu det är att vänta på ett samtal om att få fortsätta under även nästa säsong och en till med P17 laget, 2 år alltså, vilket jag hoppas på.

Vore kul att få köra ett år med de spelare vilka är födda 1991 samt att även få äran att köra ett SM med 92:orna, vilka jag hade i 15 års laget då under SM i Västerås.


Vad man också hoppas på är det att den OUMBÄRLIGE Lars Ahlström, VIBFs överledare skall vara kvar. Kan inte ens se hur det kommer att se ut och fungera utan honom vid rodret.
Lars gör ett fantastiskt jobb och det är helt sjukt att se vad han får strukturera upp, allt och lite till.
P17 laget, dess ledare och alla runt oss kan bara bocka och buga, FÖR OSS ÄR DU KUNG!
Men nu som sagt smakar man på lite brons, njuter av det ett tag och sedan kanske vi syns i hallen även nästa säsong!


Kommentarer
Postat av: lizmeister

klart Larsa är kung, hoppas du stannar man:D

2008-04-14 @ 21:21:13
Postat av: # 8

Tack för ett underbart Sm spel, vill gärna att du tränar oss även nästa Sm. Ha det!

2008-04-15 @ 12:45:08
Postat av: Anonym

Perfekt sm, nu tar vi guld nästa år!

2008-04-15 @ 14:43:56
Postat av: Stefan

Tack Mikael och alla ledare i P17 för en rolig helg i Sundsvall, ni bjöd oss på många roliga stunder. Brons är guld för oss.

2008-04-15 @ 20:28:39
Postat av: #77

Ni var grymt feta i sm, fan va gött atts e er spela.

2008-04-16 @ 11:17:03
Postat av: Andy

Kul att kunna läsa om alla era dagar under SM , både tjej och killarna. Bra med en blogg, fortsätt med detta även nästa säsong.

2008-04-16 @ 20:01:50
Postat av: Lizzie

Gryyymmmtttttt SM

2008-04-20 @ 14:21:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0