Distriktslags SM 2008 närmar sig


  

Då var det snart dags, distriktslags SM, i Sundsvall/Timrå 2008.

Suget är riktigt stort nu och som huvudansvarig tränare och coach skall det verkligen bli kul under dagarna 10-13 April få svar på hur bra Västergötlands distriktslag verkligen är.


Årets P17 trupp ser mycket intressant ut och den består av flera matchvinnare och många starka ledargestalter. Även några så kallade "överraskningar", finns i truppen, vilka besitter speciella kvalitéer som man alltid söker efter.


Här är truppen, vilken kommer få spela SM i Sundsvall, 10-13 April 2008:MÅLVAKTER:


NIKLAS JÄRLÄNG - HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS     (Div 1) (Superligan 2008)    

En spelare som alltid håller en mycket hög nivå. Säker i närkampsspelet och snabb i att sätta "igång bollen". Mycket placeringssäker och en god spelförståelse. Bra på att läsa av spelet runt egen kasse.


JOHANNES HJERTÉN - TRANEMO IBK     (Div 2)                                                        

En målvakt som i sina bästa stunder håller en mycket hög målvaktsklass. Bra positionsspel och placeringssäker vid distansskyttet. Stark även i närkampsspelet.BACKAR:

  

PHILIP JANSSON - HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS (DIV 1)  (Superligan 2008)          

Brytningsskicklig spelare med bra säkerhet i uppspelsfaserna. Positiv och taktisk back med starka offensiva som defensiva kvalitéer. Pådrivare och lagspelare.


ADAM GRUFVISARE - VARA IBK (Back/Center)   (Div 3)                   

Spelsäker och skicklig back I bollhanteringsmomenten. Mycket bra i uppspelsfaserna och det styrda passningsspelet. Offensiva som defensiva kvalitéer. Markeringsstyrka.

Kommer att vara kapten under SM i Sundsvall 2008.


SAMUEL ROSÉN - BIF FAGERHULT  (Div 1)                                        

Aggressiv och tuff defensiv spelstil. Tar för sig bra i närkampsspelet och trygg med bollen. Söker också upp bra ytor i offensiva zonen och finner här ofta till avslut. Pådrivare och grymt positiv spelare!


RIKARD HÖGBERG - IBK VÄNERSBORG    (Div 3,serisegrare)                  

Stark, fysisk tuff spelstil och markeringsskicklig. Bra bollvinnare I det täta defensiva sargspelet. Stark i 1-1 situationer defensivt. Har goda offensiva kvalitéer.


ALLESSANDRO JOHANSSON - IBK ALINGSÅS  (Back/Center)   (Div 2)            

En spelartyp som både kan spela forward och center, viket är viktigt taktiskt sett. Markeringsspelare och bollvinnare i det defensiva och offensiva delarna. Snabb i de snabba spelvändningarna.


DAVID FREDRIKSSON - IBK TYGRIKET-99   (Div 2 )                               

Defensivt lagd spelartyp. Kan spela både bra markeringsspel och öppnande uppspelsdel. Bra positionsspelare och en bollvinnare. Snabb i tempoomställningarna och bra passningsspelare.CENTRAR / FORWARDS:


JONAS VÅGMAN - HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS (DIV 1)  (Superligan 2008)         

Positiv spelartyp med bra laginställning. Jobbar bra i de centrerade områdena och bra på att släppa boll på de små ytorna. Lagspelare med rätt inställning och vilja.


TOBIAS UTTERBERG - HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS  (DIV 1)  (Superligan 2008)    

Bra offensiv styrka och starkt slitande forward. Taktisk spelare med bra rörelsemönster och bra avslut. Mycket bra i det snabba konringsspelet och omställningsmomenten.

Kommer att vara assisterande lagkapten under SM i Sundsvall 2008


RIKARD HESSMER - HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS   (DIV 1)  (Superligan 2008)    

Snabb och accelerationsstark spelare med boll. Bra i de korta inbågningsmomenten i offensiv zon. Offensiv som defensiv styrka och bra bollvinnare. Bra taktisk spelförståelse.

  

JIMMIE PETTERSSON - HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS  (DIV 1)  (Superligan 2008)    

Irrationell spelare med bra spelförståelse. Bra styrka i det offensiva spelet i att framförallt skapa mycket yta för andra i hans formation. Bra på att finna instick samt hitta de snabba genomspelen.


KRISTOFFER JOHANSSON - BIF FAGERHULT  (Div 1)                                       

Spelsäker och stabil center med ett mycket bra centrerat spel. Bra i de offensiva avslutningsmomenten och en bollvinnare i tillbakaarbetet. Bra positionstagningar i att söka egna avslutningsalternativ.


ERIK OLOFSSON - BIF FAGERHULT  ( (Div 1)                                                   

Centralt arbetande och mycket stark spelare. Kan både spela center och forward. Mycket bra bollvinnare och ger alltid max i sitt arbete. Bra positionstagningar offensivt som defensivt. Stor arbetskapacitet.


EFRAIM BJÖRNELL - BIF FAGERHULT   (DIV 1)                                     

Snabb offensiv spelare vilken är stark i spelvändningarna. Bra på att hålla boll i off. zon samt finna egna avslutsalternativ. Mycket svårläst och irrationell spelartyp.


MARCUS NILSSON - IBK LIDKÖPING  (Div 2, kval till div 1)                                    

Spelskicklig och bra offensiv som defensiv forward. Mycket bra bollvinnare och bra i sitt positionsspel. Bra spelförståelse. Stark konringsspelare.


KEVIN KEIJSNER - IBK ALINGSÅS  (Div 2)                                                      

Avig och svårläst forward med ett stort målsinne och ett mycket bra tillslag på boll. Bra offensiva kvalitéer och bra i det tekniska spelet vid sarg. Bollvinnare.


JAKOB SVENSSON - VARA IBK   (Div 3)                                                             

Forward med bra rörelse i offensiva zonen. Bra på att ta in boll och söka snabba avslut. Bra offensiva positionstagningar. Snabb i spelomställningarna.

  


Som assisterande tränare har jag bredvid mig IBK Lidköpings Peder Granberg samt målvaktsinstruktören och lagledaren, även han från IBK Lidköping, Mikael Holm.

Känns mycket bra att jobba ihop med dessa två ledare.


Nu i helgen väntar 2-dagars läger i Mariestad, där sista finslipning skall genomföras. Här kommer också laget att spela 2 matcher.

Tidigare under de träningshelger som genomförts under olika helger, hösten och våren 2007-2008, har det även ytterligare några extra matcher spelats, detta mot bland annat Hallands Distriktslag (2matcher), Smålands distriktslag och Lockerud Mariestad IB (Div3).


Avresa till Sundsvall sker under den tidiga torsdagsmorgonen den 10 april, och resan blir som vanligt ... låååååååång.

Men jag kommer väl ta hand om en del tävlingsmoment på bussen även detta år, allt för att liva upp stämningen och höja tankeinspirationen lite.


Imorgon blir det annars fokus på andra matchen i "Västkustdrabbningen", den mellan Pixbo och Warberg i Lisebershallen.

Hoppas det blir tryck både på golvet och läktaren.


Kommentarer
Postat av: Förälder till distriktsspelare

Hejsan Mikael! Hoppas du kommer att blogga även lite från och under SM i Sundsvall/Timrå. Vore kul att kunna följa då man ej kan åka med och titta, tyvärr!

2008-04-03 @ 10:24:50
Postat av: #77

SM närmar sig, LETS ROCK!

2008-04-04 @ 18:41:35
Postat av: fundersam

Om man nu kan vara bra i "de offensiva avslutningsmomenten", vad är då ett defensivt avslutningsmoment?

2009-04-14 @ 00:51:20
Postat av: fundersam

Det var ju inte så oväntat att man inte skulle få något svar när man ställde en kritisk fråga till en av Sveriges mest självgoda personer.

Vore kul med ett svar från "taktikgeniet"!

2009-04-21 @ 23:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0