Times To Remember är texter hämtade från olika saker som skett inom innebandydelen och där jag har deltagit på olika sätt.
I ANDRA delen blir det en tillbakablick på VM i Sverige 2006 och lite notiser där ifrån, detta bland annat hämtade från Mikael Fasth och hans skriverier från detta VM i Innebandy.

17:12
2006-05-19

SLOVENIEN BESEGRADE HOLLAND

Holland fick se sig besegrat, igen, utav ett starkt spelande Slovenien, detta i inledningen utav Vm och B-poolens första runda.

Holland har aldrig tidigare slagit vare sig Slovenien eller Österrike, Österrike vilka är det andra hotet i gruppen till avancemang och slutspel för Holland. Detta gör att det nu ser ut som att Holland, och alla deras tillresta fans, faktiskt får koncentrera sig på spel om 3:e platsen i gruppen och placeringsmatcherna.

Förlusten skrevs till 5-7, detta efter det att den slovenska stjärnan Benjamin Carnea, proffs i Schweiziska Alligator Malans, gjort hela 3 mål på Holländarna.

18:36
2006-05-20

HOLLAND SLOG ETT HELTÄNT AUSTRALIEN

SVTs TV sporten på plats i Helsingborg, och all fokus på Australien. Då tände Holland till och körde över "Aussie".

Sveriges Television var på plats i hallen och även andra medier för att följa det härligt glada och sjungande Australien. Ett landslag som på väg mot sitt första slutspel skulle slå tillbaka orangeklädda Holland ganska enkelt.
Holland stod dock emot bra och tog faktiskt över matchen efter bara 10 minuters spel.
Med sina tillresta orange fans på läktaren och med en taktik och tanke i sitt spel, vilket inte funnits förr, var det faktiskt stundtals spel mot ett mål, och den Australiensiske målvakten hade det svettigt.

Hollands stjärna Terry Samwell från Olofström IBK i Sverige var hela matchen igenom ett orosmoment för de grönklädda Australiensarna och han var en utav de spelare som lyfte fram Holland till en säkert 6-1 seger.

20:01
2006-05-22

HOLLAND STOD EMOT OCH VANN

Matchen mellan Holland och Österrike såg ut att vara avgjord efter 2 perioder när Holland ledde med 4-0, men Österrike gjorde match utav tillställningen och reducerade hela 3 gånger om. Holland höll dock undan och vann till slut överraskande med 4-3.

Matchen inleddes i ett avvaktande spel, från båda lagen. Efter knappt 10 minuter tar höjde Holland tempot och hittade spelvägar som luckrade upp det Österrikiska försvaret. På 4 minuter gick Holländarna på så vis ifrån till hela 3-0.
Målet fram till 3-0 var ett frislag, förmodligen inövat sådant, där bröderna Terry och Norry Samwell stod för uppvisningen.
Efter detta mål tog Österrike time-out och spelade sedan upp sig resten utav matchen, detta trots att Holland i andra perioden både tagit ledningen med 4-0 samt kostat på sig att även missa en straff.

Österrike satte framförallt i den sista perioden full fart framåt och reducerade hela 3 gånger. Holländarna började se trötta ut och i slutet räddades man endast utav att burväktaren i Holland Kristian Ten Hof storspelade.

Förbundskaptenen i Holland, Mikael Svensson, hade en svettig tillställning i slutet men matchade sina spelare bra och lyckades för första gången föra Holland till en historisk seger mot Österrike.

- Det var fantastiskt kul att känna lagets glädje efter vinsten över Österrike. Vad jag förstår har Holland aldrig tidigare slagit Österrike. Nu har vi chans att ta den där slutspelsplatsen i gruppen, och jag skäms inte alls för segern idag, vi var väl värda denna seger, avslutar en jublande glad Holländsk förbundskapten.

21:49
2006-05-25

HOLLAND TOG BRONS I B-POOLEN

Efter att Holland tagit sig vidare från ett gruppspel även detta VM, efter att bland annat slagit nationer som Österrike, blev det tyvärr stopp i semifinalen mot Estland. Förlusten skrevs till hela 5-12 och Esterna får nu spela finalen i Globen om 2 dagar.

Holland fick i stället ställa in sig på match om tredje pris, detta mot Slovenien, vilka fick ge sig i en tuff tillställning mot Ungern.

Matchen lagen emellan i Botkyrkahallen i Stockholm blev tuff inledningsvis och det bjöds på flera riktigt fula tacklingar.
Efter ett tag så kunde Holland rycka ifrån i målprotokollet til ledning 3-1.
Slovenien kom dock tillbaka och en bit in i den sista perioden stod det 3-3 i matchen.
I slutfasen tog Hollands förbundskapten, svensken Mikael Svensson time out, och efter denna så lyckades Holland skapa flera riktigt bra och kvalificerade goda chanser.
Överraskande nog så var det också Holland som fick sista ordet i matchen och satte vinstmålet 4-3.
På så vis tog man brons i B-poolen.

Holland vilka avancerat fantastiska hela 6 placeringar på rankingslistan sedan maj 2004 är kanske den nationen som tagit de största utvecklingskliven bland b-poolens lag.
Förbundskapten Mikael Svensson har gjort ett bra jobb med en nation som för bara 3 år sedan sågs som en utav de sämre i Europa, och fått dess herrlandslag att klättra från 19 plats på rankingen till 13 plats, detta på bara 3,5 år, ett fantastiskt utvecklingsresultat.