SM 2009: Ny TUNG förlust

  

Efter 3 spelade matcher i gruppspelet har Västergötland lyckats med bedriften att inte ha inkasserat ett enda poäng.

Frågan man ställer sig är om detta hänt någon gång under SM tidigare?


Det har gått ett "omen" i grabbarnas spel och trots att laget har kul tillsammans på området där man bor,  och att det ofta bjuds på massor av många sköna skratt ihop, så låser sig allt när man kommer till hallen och skall spela match.

Då smyger sig tystnaden på, nervositeten och oron för att göra misstag, allt det som laget tidigare inte visat en tillstymmelse till över huvud taget.



I den viktiga matchen mot Södermanland så var åter igen Västergötland med bra i matchen och kunde lika gärna ha tagit en seger.

Tyvärr kom åter igen en försmädlig förlust, denna gång åter med uddamålet, och detta är verkligen inte Västergötlands SM helt enkelt.

Södermanland var inte så bra som de gula från Västergötland hade trott, och laget hängde med bra i det ändå rätt dåliga och sega innebandyspelet.

Visst var matchen mycket bättre spelmässigt än den tidigare mot Västerbotten men fortfarande saknades den där riktiga glöden, "Eye of a tiger" fanns inte där.



Förlust blev det till slut med 2-3, efter det att Södermanland faktiskt tryckt dit segermålet på ett riktigt skitskott utifrån. Ett skott som inte borde gått igenom de för matchen iklädda svart/gula spelarnas markeringsområde.

Men som det sett ut i SM tidigare och under dagen så gick självklart även denna boll förbi försvaret och slank snöpligt in bakom en annars mycket duktig Rasmus Oliw mellan stolparna.


Efter dagens tredje förlust så var det riktigt deppigt i Västgötalägret, så väl bland spelare som ledare.
Under kvällen blev det en kort utvärderingsdel av vad som egentligen hade inträffat under denna SM-dag, kanske den sämsta i västergötlands historia, och ledarstaben fick i alla fall svar på en del saker.
Så även om dessa saker heller inte för tillfället är till någon större tröst så kanske man kan ta med sig detta på någotvis in i framtiden.

Lagets enda målsättning som är kvar nu, något man satt upp tillsammans, är att imorgon (i dag blir det visst när jag tittar på klockan) "stjäla" Stockholm på möjligheten att ta sig vidare i detta SM, detta genom att försöka slå tillbaka huvudstadens distriktslag.


VI FÅR HOPPAS PÅ DET BÄSTA!



Matchfakta:


Södermanland - Västergötland  3-2


Periodsiffror:  1-1,  0-0, 2-1

Skottstatistik:


1-1   Emil Kihlblom assist Kim Ganevik

3-2 Arvid Lindqvist assist Kim Ganevik


Bäst på planen:


Rasmus Oliw

Återigen en stabil målvaktsinsats. Läser spelet bra och intar fina positionstagningar i målet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0