Användning av IDA systemet suger i Västergötland


  

Att få använda ordet suger, i de sammanhang där något beskrivits som dåligt, när man kommit upp i åren känns nästan lite extra skönt, framförallt då det är rejält befogat.


Som bosatt innebandytränare, idrottsutvecklare, föreläsare och landslagsinstruktör i Alingsås, men framförallt som distriktslagsinstruktör i Västergötland, och "innebandynörd", så blir man beklämd utav hur DÅLIGT föreningar använder IDA systemet.
Undrar till och med ibland om vissa föreningar eller lag vet vad det ens är för något!


Säger inte att IDA systemet fungerar väl alla gånger, snarare tvärtom, men att lära sig systemet borde vara en regel som förbund borde sätta inför säsongerna.
Det är ju faktiskt ENKELT att sköta, LÄTT att LÄGGA IN målskyttar och truppen som deltagit med mera, så jag ser egentligen inget problem för föreningarna att heller kunna motsätta sig detta.

MÅSTE VÄL OCKSÅ VARA ROLIGARE ATT KUNNA SE TRUPPER, MÅLSKYTTAR, ASSISTER, UTVISNINGAR OCH POÄNGLIGOR uppdaterade hela tiden, även om det så väl är senior som ungdomsnivå.


Många kommer förmodligen att haka upp sig på att man inte borde ha statistik på spelare i de unga åldrarna, men till dessa kan man väl bara säga:

Fråga vad ungdomarna i era lag vill!
Jag LOVAR att merparten kommer att önska att ni som ledare eller förening la ut denna statistik på IDA, detta då man faktiskt kan jämföra sig med andra spelare och föreningar, samt kanske se hur det går för kompisar i andra lag också.
Att JÄMFÖRA sig med andra, det gör man ju också redan i tidig skolålder, och till och med egentligen ännu tidigare, så VADÄR EGENTLIGEN problemet?



I distrikten kan det också vara extra nyttigt för vissa ledare att kunna ta del av just lite tabeller, lite spelarstatistik, vilka trupper som deltagit etc, framförallt då kanske också om man jobbar som distriktslagstränare, men även för de föräldrar, ledare och föreningar som har synpunkter på hur ett exempelvis ett distriktslag tas ut, och vilka spelare som är med där.


Att även föreningar också kan följa upp alla sina lag med IDA systemet kommer garanterat att göra det lite extra kul att "surfa runt" bland olika föreningars hemsidor också, tror jag i alla fall.
Ledare och föräldrar samt övriga "innebandynördar" kan på så vis få klicka runt och se lite fakta om spelare med mera och hur och var de spelar, vilket jag tror kan vara kul för många.
Att man sedan till och med skulle kunna lägga in en spelarprofil, vilken visas när man klickar på namnet på spelaren (som det finns på seniornivå och i vissa ungdomslag), kanske skulle vara "grädde på moset" för många.
Men detta kanske kommer med tiden, en sak i taget är nog bra!



Tror att det BARA skulle ge POSITIVA vibbar om vi i samtliga föreningar i Västergötland skulle kunna ha personer som ordnar så att all statistik kommer in som den skall.
Åter igen säger jag, HUR SVÅRT KAN DET VARA!

IDA är ett system som när du som ansvarig ledare för ditt lag, eller kanske som administratörsansvarig för ditt lag, enkelt kan sköta från vilken dator som helst, vart som helst, bara man har en internetuppkoppling.
I dagens samhälle är det väl också mer ovanligt än vanligt att inte ha internet hemma eller på jobbet!

Utbildning för att kunna hantera IDA systemet på rätt sätt ERBJUDS faktiskt av Västergötlands Innebandyförbund också, i alla fall vad jag sett de senaste åren. Fast här verkar ingen i stället intresserad av att gå dessa kort kurser, KANSKE DAGS ATT TÄNKA OM NU!
Att förbundet försöker lära oss hantera saker som är bra ska vi väl vara stolta över!


Kanske det till och med är så att VIBF (Västergötlands innebandyförbund) faktiskt också med hjälp av IDA kan spara tabeller, poängligor med mera enklare, detta för att dessa sedan ska kunna finnas tillgängliga i ett arkiv i framtiden.
Visst vore det kul att kunna se tillbaka om 10 år hur det såg ut 2009-2010, och kanske framförallt se hur de spelare som då spelade i ungdomsserierna var som spelare, detta då kanske några av dem om ett antal år faktiskt fått äran att ta det stora steget till div 1 eller SSL.

Om inte annat så är det kul bara för de där statistiknördarna där ute i landet, vilka är många och åter många i vårt avlånga land.



SÅ VÄSTERGÖTLANDS FÖRENINGAR VAKNA NU och se till att säsongen 2009-2010 blir ett bra IDA år med massor av god  statistik i alla serier, detta både för unga som gamla!

ps. flera föreningar sköter IDA systemet perfekt medan en del seniorföreningar inte ens klarar av att uppdatera matcher i sina respektive div 2 och 3 serier snabbt nog, de sistnämnda borde ha en spark i baken så de kommer igång någongång.ds.


Kommentarer
Postat av: Daniel

Kan bara hålla med dig i allt du skriver, bättre uppdateringar och fler som använder ida-systemet hade vart bättre för alla parter!

2009-01-19 @ 16:19:25
Postat av: Steffen

Håller med, föreningarna bör sköta detta bättre!

2009-01-19 @ 23:27:50
Postat av: Anders F

Vore skitbra om alla kunde lära sig att använda IDA, det blir bättre och roligare så!

2009-01-20 @ 12:25:08
Postat av: Erik

Detta är bra att någon går ut med då jag håller med skribenten till fullo. Kurser ordnad ju av VIBF, precis som det står i texten, men intresset verkar vart lågt. Nu tar vi tag i detta och går mot en bättre säsong 2009-2010, jag är definitivt för en förbättring.....

2009-01-21 @ 07:54:09
Postat av: #77

Kan bara intyga!

2009-01-21 @ 17:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0