Hide-a-lite Mullsjö AIS = Västergötlands stolthet

  

En västgöte är man, både från början till slutet, och mycket har man vart med om under åren i sitt innebandydistrikt, men visst är det nu dags för alla i Västergötland att erkänna att:

Hide-a-lite Mullsjö AIS faktiskt är Västergötlands stolthet.


Under åren som man "härjat" i Västgötaområdet, men även en del i Göteborgsregionen, så har man ju hört hur föreningar jobbar, sett vilka mål de uppnår och även tyvärr hört "tjatet om varandra", både i positiv mening och i negativ mening, vilket ibland vart rent beklämmande.


Har själv skaffat mig en del åsikter under mina sammanlagda 25 innebandyår hur vissa klubbar och föreningar verkar och jobbar , eller hur en del ledare fungerar , men någonstans och någon gång måste man "släppa sin stolthet" och lyckönska och i positiv mening gratulera andra till sina uppnådda mål och kunskap.

Just nu är vi i Västergötland faktiskt inne i en sådan fas i innebandyutvecklingen att det bara är att erkänna att stoltheten för innebandyn i vårt distrikt just nu är Mullsjö, en ort där man får fram unga bra spelare på löpande band, ger unga bra spelare chansen i seniorverksamheter samt att föreningen faktiskt har ett herrlag i SSL.
vad mer kan man kräva av en förening?


Herrlaget, eller även kallat Hide-a-lite Mullsjö AIS, kryllar av unga och stabila spelare men även flera rutinerade och spelskickliga äldre spelare. Tränarstaben håller också hög klass, i mitt tycke.

Inte många trodde väl på laget när man tog klivet upp i SSL, detta efter det att en av de unga, stabila och starka spelarna, Kim Hadelund tryckte dit det avgörande målet mot IBF Älvstranden, detta i en kokande hall i Mullsjö.

Det har talats rätt friskt i Västergötland om att laget inte har en chans eller att man förmodligen inte tar en enda poäng i serien,
MEN LAGET HAR PRESTERAT DIREKT OCH BESVARAT DE FRÅGOR SOM VAR SÅ NEGATIVA!

Nu undrar jag om tankarna och värderingarna från många håll har förändrats. Man kan ju alltid hoppas!



Själv känner jag att det är dags att många i vårt distrikt nu stöttar och står bakom denna stolthet och verkligen accepterar att fallet nu är så att det är Mullsjö som har det där som många andra föreningar eftersträvar och kanske önskar att man hade,  det är dags att lyssna till hur just denna förening arbetar.

De har ju uppenbart lyckats ganska bra!


För min egen del så har jag alltid i Västergötland försökt ge alla föreningar samma chans att visa vilka de egentligen är och hur de jobbar, och det är jättekul att vara ute på "marknaden" och jobba och verka bland dem, speciellt i år.

Tycker att det är härligt att se föreningar i vårt distrikt utvecklas och framförallt vilja skapa en bra förenings och ungdomsutveckling samt god ledarutbildning.
Att också få vara en del av denna utveckling känns kul, detta som utbildare, föreläsare och utvecklare.


Viktigt är att föreningar också lär av varandra och vågar tro att andra föreningar också har saker som man kan delge varandra i utvecklingen.

  


KLARAR SIG HIDE-A-LITE KVAR I SSL?


Jag har hela tiden trott att svaret är JA på denna fråga, även om det sett tufft ut från början. Men laget har en hel del av det som krävs och det vore samtidigt bra för Västergötland om man får behålla ett lag i högsta divisionen, detta gynnar alla i längden, tror jag.


Laget har inledningsvis visat att man faktiskt står för "magi", "kvalité" och "vågande", tre nyckelord som jag faktiskt tycker man kan benämna laget med.


MAGI:

För de sätt laget verkligen visat att man kan vända matcher på så måste ordet MAGI faktiskt vara inblandad i denna föreningsbeskrivelse. Att man bevisar gång på gång, redan inledningsvis i SSL, att det inte var en slump när man avgjorde mot IBF Älvstranden på det sätt man gjorde utan att man kan göra det mot vilka som helst är härligt att skåda.

Ta bara Pixbo och Umeå matcherna som exempel, VILKET ANNAT LAG SKULLE KLARA DETTA?


KVALITÉ:

Laget besitter en spelkvalité och har en tanke i sitt spel, det syns klart och tydligt, att man också tror på den och drar nytta av den samt använder den som ett vapen är starkt.
Många spelare kommer i framtiden att spela för olika SSL lag, detta med tanke på den ringa ålder de har samt att de spelare som dessa unga killar kompletteras med är precis de spelare som behövs för att överleva som nykomling i SSL, detta skapar en kvalité.


VÅGANDE:

Med flera unga killar i truppen så vågar föreningen satsa på ungdomlighet och detta "vågande" gör att dessa spelare känner förtroende och på så vis också presterar, så skulle fler lag tänka. Laget vågar också tro på sig själva och förändra för att vinna, ta en "chansning" som går hem, i tron om att den skall göra detta,
DET ÄR EN STOR STYRKA!



Många med mig får börja inse att vi måste acceptera Hide-a-lite Mullsjö AIS som Västergötlands stolthet och att föreningen får det positiva gehör den borde få.

Jag ställer mig verkligen i raden av gratulanter och hoppas att föreningen fortsätter i samma goda anda och att laget i superligan fortsätter att överraska. Till slut försvinner ordet överraska och man blir ett lag av ädel SSL valör i stället, något jag tror att man blir redan till nästkommande säsong.


Så fortsätt slit och kämpa och jobba på det bra sätt ni gör som förening Mullsjö.

VAR STOLTA ÖVER ER SJÄLVA!

VI ÄR STOLTA ÖVER ATT HA ETT LAG I SSL FRÅN VÅRT DISTRIKT!


Kommentarer
Postat av: Andreas

Bra skrivit, kul om alla vi i Västergötland kan stå bakom att MAIS faktiskt har lyckats i stället för att kasta skit, helt rätt!

2008-10-13 @ 16:53:49
Postat av: #77

Håller med dig, MAIS e Västgötas stolthet just nu

2008-10-13 @ 18:03:46
Postat av: Pelle Davidsson

Vi tackar ödmjukast för dina vackra ord!

Vi lovar att göra vårat bästa för att fortsätta vara Västergötlands stolthet.



Pelle Davidsson, Marknadsansvarig Mullsjö AIS

2008-10-13 @ 18:38:39
URL: http://www.mullsjoais.se
Postat av: Mats

Håller med att det är bra för Västergötland att ha ett lg i Superligan. Mullsjö får också fram mycket bra unga spelare, det vet vi alla i vårt distrikt!

2008-10-13 @ 22:52:58
Postat av: Andy

Västergötland har bra ungdomsspelare, det kan man se på distriktslaget. Jobba på nu Micke och ge vad du kan till föreningarna, det gör du bra!

2008-10-14 @ 14:49:48
Postat av: "stekarn"

gryyymmmmeeeee skriveeetttt

2008-10-15 @ 18:50:02
Postat av: anonym

respekt åt Mullsjö ais !! MEN !! jag hoppas bara att västgötafolket inte kommer se upp till dem som om de vore gudar, framöver. då kommer den lilla bit ödmjukhet de har, försvinna för gott. . visst, attans vad dum jag kan tyckas vara som kommer här och kritiserar något som har med mullsjös framgång i ssl att göra. men kritiken är befogad.

2008-10-16 @ 20:59:58
Postat av: västgöte

Sant bli inte som ibk lidköping och tro ni är störst bäst och vackrast, var som ni är idag. Go Mais go...

2008-10-19 @ 00:06:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0