"Sommarlov", tänk över era synder Borås

  

Då var sista lektionen med INNEBANDYGYMNASIET i Borås klar, en lektion kryddad av fika, information och "paketutdelning".

SOMMARLOVET har äntligen börjat för eleverna, och oavsett om det är lite tid kvar i skolan med alla kärnämnen med mera så är perioden för ÅK 1 på innebandygymnasiet mer eller mindre slut.

Ett första år som har vart otroligt kul och lärorikt, inte bara för eleverna utan även för mig som huvudinstruktör, framförallt med tanke på alla personer som eleverna fått möta under året som gått, eller vad sägs bland annat om intressanta profiler som:


Kent Göransson , Sveriges Förbundskapten , Herr

Marcus Holm , Förbundskapten U-19 landslaget

Kimmo Eskelinen , Warberg Innebandyklubb, Landslagsback

Peter Runnestig , Pixbo Wallenstam IBK

Carl-Åke "Calle" Ahlqvist , innebandyns fader och grundaren av företaget UNIHOC

Stefan Flöjt, målvaktstränarinstruktör, Täby

Anders "Anton" Jonsson, "taktikern från Norrland" , fd tränare i Pixbo Wallenstam IBK och Dalen IBK

Andras Czitrom, Första presidenten i IFF

Magnus Fredriksson , innebandymagazinets grundare


Förutom dessa namn har även en hel del andra intressanta projekt genomförts så som ELITRESOR till Warberg och Pixbo samt även en SM-FINAL resa till Stockholm.

Det har med andra ord vart ett år att minnas för de elever som fick äran att läsa på innebandygymnasiet under det första året.


Inför kommande år, terminerna 2008-2009, så kommer det ytterligare ske flera riktigt intressanta moment, detta med ännu mer tyngd än det vi tidigare nämnt ovan, och framförallt minnesvärda sådana.
Detta kommer att avslöjas så småningom, men det är eleverna som först får veta, inte mina läsare, tyvärr!

De flesta av innebandyprofilerna ovan kommer eleverna även att träffa igen då de återkommer till innebandygymnasiet även under 2008-2009.

Ni kan hålla koll på vad som händer på en av mina arbetsplatser, innebandygymnasiet i Borås, genom att klicka in er på deras hemsida, vilken dock just nu inte är så riklig på information pga att det kommer att bli en ny och fräschare sida, vilken kommer att  lanseras under Juni månad.
Ett stort tack riktar innebandygymnasiet till M.Persson, vilken är personen bakom både den nya och den äldre sidan.

http://www.innebandygymnasiet.se/



"Tänka över sina synder"


 

Vad man kan hoppas på under den här sommaren så är det att sjuhäradsbygden lär sig lite av sportsligt kunnande inom innebandy och dess utveckling, för det är faktiskt patetiskt dåligt i just Boråsområdet, har faktiskt aldrig träffat på något likande.

Folk som kastar skit på varandra för allt de kommer på och pratar mer skit om allt än vad det finns skit i en kohage under en varm sommardag, föreningar som samarbetar mindre än vad USA och Bin Laden gör samt "innebandyfolk" (tror de att de är i alla fall),  vilka på sina poster gör allt för att trycka ner de andra föreningarna och "går över lik" för att visa hur, ursäkta ordet, jävla duktig man är.


Någonstans så är det väl läge för Borås att ta fram och visa att orten i stället är:

Innebandyns näste i Västergötland, centralpunkten med de största föreningarna samt förhoppningsvis inom snar framtid de mest utvecklingskunniga ledarna.
Tyvärr så står sista punkten och stampar rätt friskt just nu i alla fall, det då jag har varit inne i den "grytan" och skådat ledarkunnigheten, tyvärr, den är allt annat än bra.

Men man får väl vara positiv, DET KAN BARA BLI BÄTTRE!

Fast jag undrar om verkligen den viljan finns i Borås som stad.

Men jag hoppas detta!

Kan vi på innebandygymnasiet skapa en god dialog med varandra, ett gott klubbsamarbete, ett bra träningsupplägg och en perfekt utveckling borde även föreningarna klara detta.

Nästan så att man hoppas att någon som tar åt sig läser detta och inser fakta, för fakta är vad det är, och inget som går att förkasta. Tar man sedan åt sig av det som skrivs, ja då är det nog läge att tänka om och "face the reality".


Potential finns i staden jag jobbar i , och att göra den till mer än ett innebandynäste i Västergötland är möjligt, men allt hänger på föreningarna. Hoppas att de inser fakta, tar steget och gör sjuhäradsbygden till det bästa innebandynästet i Västergötland och inte bara det största.


Kanske tur att man bor i ALINGSÅS!


Kommentarer
Postat av: Daniel

Håller med om det du skriver om Borås, verakar ibland vara rena pajkastningen och parodin på innebandy där nere.

2008-05-24 @ 21:33:11
Postat av: Jocke

Verkar vara livat i Boråsområdet, men visst är det sant att det faktiskt är Västergötlands innebandytätaste område, då borde f*n kansli och annat ligga här också, eller?

2008-05-25 @ 19:06:03
Postat av: tanke

Borås är ju också västergötlands överlägset största stad också, inte som direkt gamla hålorna lidköping o mariestad.

2008-05-25 @ 23:32:12
Postat av: Morgan

Kan hålla med en del, men bra om man inte hoppar på andra orter i Västergötland. Skall vi se på ddet STARKASTE och mest UTVECLANDE området så borde väl allt vara samlat i Mullsjö eller Haboområdet, mend et skulle aldrig funka. Kan hålla med om att Borås är ett jättebra alternativ, men det man vet är att det aldrig går igenom. Skövde är annars kanske ett ännu bättre alternativ.

2008-05-26 @ 15:44:41
Postat av: Anders F

Bra texter som vanligt Svensson!

2008-05-27 @ 20:56:49
Postat av: Conny

Borås = Att jobba tillsammans, det vet dem inte vad detta är!

2008-05-30 @ 15:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0