Silly Season i Västergötland


Silly season i Västergötland är i gång för fullt och det är många "viskningar" åt alla håll och kanter, ja till och med tidningsskriverier är i full gång.


Värst är det i Boråsområdet där faktiskt till och med Borås Tidning, korkat nog, verkar vara den del i staden som satt far på en masa innebandybråk, sorgligt men sant. Tråkigt att just stadens största tidning skall bidra till detta.

Men som någon från Sjuhäradsbygden uttryckte sig, inget förvånar när det gäller BT, allt verkar skit för de utom Elfsborg och BHC.


I Boråsområdet verkar också fotbollsklubben Rångedala IK åter införa innebandy, trots muntliga överrenskommelser med IBK 7H Borås att inte göra detta, för något år sedan, då just de sistnämnda lämnade Rångedala IK.

Att föreningen även tar spelare från IBK 7H och har kontaktat dessa med hjälp av orimliga metoder verkar också stämma.
Tråkigt för innebandyns skull i Borås i så fall.


Det snackas även mycket upp igenom i Västergötland, de norra delarna av innebandydistriktet, samt även i de sydöstra delarna där bland annat Hide-a-lite Mullsjö AIS laddar för SSL medan Fagerhult rustar för div 1 spelets topp.


Att Västergötland är ett distrikt där det snackas mycket just nu om värvningar med mera är ingen nyhet, detta sker i alla distrikt i Sverige, fast det är ju i detta område man hör en massa rykten,de mesta i Sverige,  eftersom det är här man bor.


Nedan skall jag försöka presentera, VAD JAG HÖRT, och VAD JAG FÅTT HÖRA, från olika håll och kanter, kan ju alltid vara en rolig läsning, och något kanske det även ligger en del sanning bakom i.
Väljer dock att endast berätta om div 1 och div 2 då tiden för att ta reda på allt om alla andra lag kräver en STOR nyfikenhet och massa skrivande, och den tiden har jag inte för tillfället till detta.

Men ni får ta del av det jag hört ryktas om, från div 1 och div 2, från olika håll, så läs och tyck till!



DIV 1 - Västgötalag inblandade

  

Här verkar BIF Fagerhult rusta rejält inför kommande säsongs spel, och laget kommer med garanti att tillhöra toppen av serien.

Att tränaren, elitmeriterade, Mikael Hill, från Jönköping är klar som huvudtränare lär utveckla laget ytterligare några steg, vilket är positivt.

Stabila spelaren Kristoffer Sköld kan vara tillbaka i spel, efter en tur i Jönköping,  i Fagerhult till kommande säsong, och han har ett brett spelregister.

Östras back Robert Danling, är en annan spelare vilken är på väg in i Fagerhults trupp.

Från "grannen" Hide-a-lite Mullsjö AIS värvas också målvakten Andreas Carlén.

Det rytas även om några ytterligare spelare in i truppen, detta från Hide-a-lite Mullsjö AIS samt Östra SK.


DIV 2 - Västgötalag inblandade

  

Mesta snacket just nu verkar kretsa kring IBK Lidköpings spelartapp, IBK 7H Borås värvningsförsök samt IBK Alingsås nyförvärv. Div 2 kan bli intressant kommande säsong med andra ord.

Återigen så hänvisar jag dock till att det jag skriver inte är vetande utan hörsägen från olika håll, detta är viktigt att påpeka.


IBK Lidköping verkar tappa sina duktiga tvillingar Mattias Olausson och Robert Olausson, vilka förmodligen hamnar båda två i Pixbo Wallenstam eller eventuellt Mattias Olausson i Pixbo och Robert Olausson i Warberg Innebandyklubb. Det sistnämnda verkar vara en mycket intressant värvning, och skulle vara kul att skåda från läktarplats.

Ryktet i Västergötland säger också att Lidköping tappar sin trofaste gamle målvakt Mikael Holm samt spelstarke Filip Gustavsson. Både, enligt rykten, sägs ta en sabbatsperiod från innebandyspel.


I Boråsområdet trissas mycket innebandysnack upp och där verkar främst kommunens tidning vara en av de bristande orsakerna till att föreningar hamnar i osämja. Denna, skall enligt vissa som läst BT, ha startat ett litet krig mellan IBK 7H Borås och Rydboholms SK.

De det snackas mest om i dessa delar är IBK 7Hs värvningsförsök av Rydboholms duktiga spelare Patrik Kettil, Mikael Proohf och Henrik Kuusela. Från vissa hörn låter det som spelarna är klara för 7H medan andra menar att de kommer spela med Rydboholm även kommande säsong.

Till IBK 7H kan målvakten Jimmy El-Jaleb, Partille IB, även vara på väg, vilket kan vara behövligt med tanke på att ryktet säger att  IBK 7Hs förstemålvakt Rikard Thorin slutar.

Ny tränare för IBK 7H är dock klart, Joakim Appelqvist, vilken sa upp sig från just Rydboholms SK i julas, tar nu över Boråsklubben i stället.


IBK Alingsås verkar också vara i tagen med goda värvningsförsök. Rykten säger att distriktslaget i Västergötlands kapten Adam Grufvisare, Vara IBK, samt forwarden Jakob Svensson tränar med klubben samt att gamle trotjänaren Patrik Sernelid åter kommit tillbaka efter spel i IBF Älvstranden.

Två "utlandsproffs" verkar också vara på väg till IBK Alingsås, Gabriel Byström åter tillbaka efter en sejour i Norge samt att Michael Keinänen, finska elitserien Tapanile Erä, även kan vara på väg tilbaka till Sverige igen.

Att det även kan ansluta spelare från Lerum, detta efter det att sammanslagnigen i den kommunen ägt rum, detta mellan 0302 IB och Pantern IBK.
Christoffer Lövström, den duktiga 0302 IB backen, ryktas det en del om. En god värvning för IBK Alingsås i så fall.

Att även en målvakt från Göteborgsområdet tagit plats i caféernas stad och gör bra ifrån sig viskas det om mellan kaffekopparna på gågatan.

Laget får behålla sin sympatiska tränare Magnus Söderqvist, vilket är bra, samt att han nu kompletteras upp med en tränare från Pantern IBK.

Dessa två kan säkert föra laget till toppen av serien då magnus besitter god och lugn och trygg ledarskap.
Lämnar klubben, enligt rykten, verkar backen Linus Sagré göra, detta för jobb och utlandsspel i Danska superligan.

En till som även lämnar enligt rykten är den viktige och spelfördelande spelaren Håkan Pettersson som verkar kunna hamna i Lindås IBK till hösten.


I de södra regionerna är det tystare kring IBK Tygriket-99, även om det ryktas om att den unga talangfulle och spelskicklige backen David Fredriksson lämnar för Pixbo Wallenstam samt att kanske Fredrik Johansson går åt samma håll. Tunga förluster för Tygriket i så fall.
Ryktas gör det annars om att poängmaskinen Christian Johansson skall köra fullt kommande säsong, och vara med och försöka ta upp IBK Tygriket i div 1.

Laget verkar även ha fått besök av den duktiga och unga spelaren Niklas Skoglund, IBK 7H Borås, vilken funderar på klubbyte.


De rödklädda IBK Vänersborg talas det tväldigt yst om och där hör man inte mycket, förutom att damerna verkar signa upp det mesta av laget nu och förmodligen blir topplag i div 1 även kommande säsong.

Herrlaget där emot behåller Andreas "Ante" Johansson och Tobias Fjällståhl och dessa kommer nog att trolla bort många backar till hösten.


Detta var vad jag kunde bjuda mina läsare på i dagsläget, men har DU som läser lite andra heta rykten så var inte rädda för att skriva och kommentera dessa här på bloggen!


Kommentarer
Postat av: Petter

Skandal med det som händer i Borås, hoppas de skärper sig. Kul att läsa om det som sker i div 2, det blir många härliga derbyn i Västergötland i denna serie till hösten.

2008-05-15 @ 20:44:42
Postat av: Joakim

Det där med Rångedala IK är ju bara en persons verk antar jag, svårt att lista ut vikten...förlåt menade vilken....hehehehe

2008-05-15 @ 22:56:05
Postat av: Dennis

Håkan Petersson IBK Alingsås har varit i kontakt med FBC Göteborg.

2008-05-16 @ 09:25:37
Postat av: Jocke

Lidköping tappar nog ingen och får nog några som Alingsås var intresserade av. Fagerhult ser vassa ut i ettan!

2008-05-16 @ 12:47:43
Postat av: TT

Båda bröder Johansson spelar i TT kommande säsong!

2008-05-17 @ 00:41:59
Postat av: Lerumspöjk

Lerum, sammanslagningen, tappar till Alingsås några spelare.

2008-05-20 @ 17:47:50
Postat av: BJ

Alexander Bergström, MAIS, till Lockerud/Mariestad ryktas det om. Låter inte allt för troligt dock.

2008-06-02 @ 23:23:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0