Viktiga match 3 på G


  

Nu nalkas det snart match nummer 3 i Svenska Superligans slutspel. En match som spelas på skärtorsdagen för de inblandade lagen, och för oss innebandytokiga så kan väl inte påsken börja bättre.

Att under torsdagen ta tillfället i akt och få se lite bra innebandy, där slutspelssvettningar står på schemat, det är en perfekt påskstart.


Match 3 brukar alltid bjuda på lite extra tufft, tight och hårt spel, blandad med nya inövade moment samt massor av avslut, vilket jag tror sker denna gången också.



Hur ser det då ut mellan lagen i slutspelet.


Warberg Innebandy - Balrog B/S  (6-5 , 10-5  )

Befann mig på första matchen och var imponerad av, Balrog (!!!).

Laget stod upp mycket bra och Warberg hade faktiskt stundtals mycket svårt för att bräcka den storspelande målvakten i Balrogkassen. Balrog startade också otroligt bra i hemmamötet. Laget tog ledningen efter den första perioden med hela 4-0, och här trodde nog de flesta att det skulle komma att bli 1-1 i matchserien. Men så fel vi hade.

Maskinen Warberg kom tillbaka och vann andra perioden med hela 6-0 (!!) och så kändes den matchen slut.

Nu blir det en överkörning på hemmaplanen i match 3, och Warberg får sedan vila innan semifinalen drar igång.


Tyvärr så kommer jag inte använda mina biljetter när Warberg åter tar emot Balrog i Sparbankshallen, på skärtorsdagen. Jag har på VIP biljetter till Pixbos arrangemang i Lisebergshallen, och har valt att vara med på detta i stället. Men Warberg kan räkna med mig framöver, i Semifinalmatcherna.



Storvreta IBK - Caperio/Täby  ( 3-2 , 6-7)

Visst så står Caperio upp bra under måndagens match (match nummer 2), och Ramsin är kanon mellan stolparna, och räddar 4 straffar. Men jag anser ändå att planen kung heter MIKA KOHONEN. Det är faktiskt på han det kommer hänga på om Storvreta tar sig till Semi eller inte. Utan Mika blir prestationen i laget mycket mindre, så är det bara.

Ta en titt på resultatet i Tibblehallen senast, Storvreta förlorar visserligen med 6-7 , men Mika ligger bakom 4 av 6 mål, och det är han som bär laget framåt i matchen, hela tiden!


Med 3 assist, och ett mål, i Tibblehallen så visar Mika att han är hetare än någonsin, och att han vill till Globen 2008, vilket jag inte tror är helt omöjligt.


Tror Mika bär fram sitt lag till Semi och att Caperio/Täby tyvärr får se sig besegrade i två matcher i rad nu.



Pixbo Wallenstam IBK - Dalen IBK   (7-2 , 3-9)

Wallenstams mannar visade grym styrka på hemmaplanen medan laget sedan borta helt och hållet klappade ihop. Dalen visade i Umeå att laget definitivt blir en svår nöt att knäcka och Pixbo kommer få det tufft i kvartsfinalspelet.

Norrmannen Ketil Kronberg visar som vanligt stor klass, samt en storspelande Andreas Carlbom och bröderna Bodén i fin form. Detta sätter skräck i Göteborgslaget.

Pixbo behöver få igång sitt defensiva spel samt måste leverera mer framåt än vad laget visade på bortaplanen senast, annars får man det tufft i fortsättningen.


Att jag fått möjligheten att ta del av Pixbos verksamhet som VIP person inför matchen mot Dalen skall bli kul. Här får man då lyssna på lite tankar och idéer kring matchen av Magnus Augustsson samt att klubben berättar om sina mål och visioner. Lite mat och dryck står också på schemat.


Tror på en tight, tät och lite småful match där offensiven och avsluten kommer att sätta sin prägel. Kommer att få se en hel del mål.


Hoppas heller inte att någon från Pixbo läser detta då jag tror på en Dalenseger.



AIK - Falun  (4-3 ,  5-4)

Stockhomarna har 2-0 i matcher och risken att Falun skall vända på detta finns inte, inte ens i en riktig innebandydrömmares värld.

Att AIKs spelare sedan betedde sig som de gjorde (under match1), var ju rent patetiskt. På Mikael Lindqvist blogg kan du läsa mer om detta, denna bloggtext tycker jag verkligen är läsvärd.

http://www.koppen.blogg.se/


AIK kommer dock att slå tillbaka Falun enkelt och avancera vidare till Semifinalen. En match som för mig är totalt ointressant i denna slutspelsomgång.

Här är allt redan klart, innan matchen är spelad, även om det finns människor som säger att man aldrig skall säga aldrig.


I stundens heta slutspel har AIK redan gjort klart med ett starkt nyförvärv till kommande säsong, Kim Nilsson från Färjestaden spelar i Stockholmslaget till hösten.

Grattis till en kanonvärvning!


Kommentarer
Postat av: Linus

MITT TIPS: AIK & Warberg = Klara efter skärtorsdagens match. Storvreta och Dalen tar ledningen.

2008-03-19 @ 12:30:16
Postat av: Mr Magic

Håller med, Dalen kan nog ta det, men jag tror Warberg faktiskt inte vinner matchen hemma, de måste falla igenom någon gång, det kanske kommer nu!

2008-03-19 @ 16:36:00
Postat av: Torran

AIK, PIXBO , WARBERG och TÄBY är semilagen, thats it!

2008-03-19 @ 22:57:52
Postat av: Calle

Tror Wallenstam får det tufft idag. AIK kör över Falun, Storvreta vinner med 2 baljor över Täby och Warberg vinner med dubbelsiffrigt över Balrog.

2008-03-20 @ 15:29:10
Postat av: Heja Red Fox

Som du ser så blir det Red Fox som snor en finalplats, det kan du lita på!

2008-03-23 @ 18:31:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0