Västergötland i Superligan



En serieseger eller medalj i någon turnering klingar alltid högt, och visst har man vart med om en del, men det som inträffade i matchen mellan hemmalaget Hide-a-lite Mullsjö AIS och IBF Älvstranden, i sista omgången, div 1 Södra måste vara ett av de största svettpillren Västergötland som distrikt någonsin upplevt.

Inför sista omgången, div 1 södra, såg toppen ut på följande vis:

Hide-a-lite Mullsjö AIS, 1:a, på 50 poäng (Bättre målskillnad än Älvstranden
IBF Älvstranden, 2:a, på 50 poäng
KFUM Linköping , 3:a, på 49 poäng

I sista omgången möttes också just ovan nämnda Mullsjö och Älvstranden, medan Linköping fick ta sig an Englholm på bortaplanen.
Linköping gjorde vad man skulle och slog tillbaka Engelholm enkelt med 10-5, samtidigt som Mullsjö och Älvstranden bjöd på en gastkramande(ja, nu fick verkligen detta ord en innerbörd!) tillställning utan dess like.

Att Mullsjö stod som segrare, efter sudden death med 10-9 och elitavancemanget klart, var kanske ingen skräll. Men att laget kvitterade Älvstrandens ledning med endast 12 (!!) sekunder kvar är styrka, framförallt då Älvstranden i och med sitt ledningsmål med 17 (!!) sekunder kvar åter hade en fot i elitserien. Nu blir det i stället, i och med segern i sudden death, Mullsjö som får ta klivet upp i innebandyns finrum, detta på bättre målskillnad än KFUM Linköping, något man gläds åt som Västgöte.

Tycker att Mullsjö har en otroligt bra tränare i Johan Ivarsson, en ledare som vågar släppa fram yngre förmågor, våga ta lite chansartade beslut och som framförallt tror på det han genomför. Detta är en enorm styrka att ha som ledare. Han är definitivt en av de stora segerherrarna i Mullsjö.

Som lag har Mullsjö visat att man har ett brett spelarmaterial, vilket i och för sig behövs fyllas på innan elitserien drar igång, och kvalité blandat med hungrig ungdom och iskall rutin.

Spelare med just iskall rutin som Fredrik Holtz i spetsen har visat, och kommer att bevisa, att han håller bra elitserieklass nästa säsong. Kvalitéspelare som unga backen Kim Hadelund är redan fullfjädrad elitserieback, i mitt tycke, och han kan faktiskt bli hur bra som helst, detta har han redan visat under sina säsonger i div 1. Kim Hadelund är förresten en spelare som jag haft äran att få leda i Västergötlands distriktslag, och förutom hans spelkvalitéer så är det väl hans perfektionism att alltid ha en bra frisyr som man minns bäst där. Gick ju åt en och annan burk hårvax samt även arbete med plattången innan match, detta oftast med viss hjälp från några hjälpsamma distriktslagstjejer.
Kim kommer definitivt att dra på sig en landslagströja om några år.

Att det också var Kim som visade vägen för sitt Mullsjö i den tuffa matchen mot Älvstranden var extra kul att se. Med sitt avgörande mål i sudden death, med endast 32 sekunder kvar, samt 1 mål och 3 assist under matchens ordinarie speltid talar bara om vilken bra innebandyspelare han verkligen är.
Centern Viktor Gustavsson (född 1989) är ytterligare en spelare som visar att han redan har det som krävs för spel på en hög nivå. Vilken slitvarg och arbetsmyra.

Som förening anser jag, och märk väl att detta är i mitt tycke, att Mullsjö AIS är helt rätt lag att ta steget upp i finrummet. Tycker att föreningen visar att man har det som krävs, man vågar satsa på sina unga spelare, man har en härlig ungdomsutveckling, många bra ledare och en stabil föreningsverksamhet. Något som många andra föreningar i Västergötland helt saknar. Mullsjö jobbar på rätt sätt och det är därför man också når de fina resultaten man har, inte bara på ungdomssidan, utan nu också på seniornivå. Mullsjö är den förening som jag respekterar högst i Västergötland och som jag anser är och förblir Västergötlands bästa förening.

Jag önskar verkligen hela Hide-a-lite Mullsjö AIS ett STORT lycka till i elitserien säsongen 2008-2009.

Kommentarer
Postat av: #77

Grymt med superligan för MAIS = Det var dom värda

2008-03-10 @ 14:22:42
Postat av: Linus

Vi grattar Mullsjö, starkt jobbat. Härlig text om detta!

2008-03-10 @ 17:40:05
Postat av: HIDE-A-LITE MULLSJÖ AIS

SSL here we come

2008-03-10 @ 21:55:27
Postat av: Johansson

Undrar hur det går i SSL, kan bli tufft för Mullsjö!

2008-03-11 @ 11:20:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0