Hetaste lagen och ledarstaben i Västergötland

  

Att det finns ett antal duktiga ledare i Västergötland det vet många av oss redan, men vilka är det som är de hetaste just nu och varför, det är en fråga jag tänkte försöka besvara.


Tänk på att åter så är det MITT TYCKE som följer i den lista som kommer, andra har säkert helt andra alternativ, vilket ni gärna får skriva och berätta. Tyck också gärna till om mina tankar och mina listor.


Att man förresten har fått lite kritik på en hemsida sista tiden, där någon använder ens namn känns aldrig roligt, men det får man väl bjuda på och skratta åt bara. När man sedan på egen hand ( i egen person) går in och för en gång skull kommenterar något, och då berättar vad man tycker om det som stod så kritiseras även detta, även om man faltiskt hyllade klubben i fråga, MÄRKLIGT BETEENDE!

Fast det kanske är så att just dessa personer retar sig på vad man sysslar med och har genomfört, något de själva kanske aldrig klarar av, förhoppningsvis är det på de viset.

Men KUL är det i alla fall och det har givit en del skratt!



Tänkte först innan jag presenterar TOPPLISTAN 6 över just de hetaste lagen och ledarstabar just nu och deras bara ta och bjuda på en liten kort FLOPPLISTA först:


FLOPPAR, för mig, just nu:

  

1. BORÅS TIDNING (BORÅS)

Vilka gör ett STORT reportage om att LIGACUPENS första runda hamnar i Borås och att det är Warberg Innebandyklubb som väljer att lägga den just i Boråshallen.

För visso stämmer det en del men att TVÅ "organisationer" från sjuhäradsbygden själva också vart med och arbetat fram detta tillsammans med Warberg väljer man att inte nämna, fast jag blir inte förvånad när det gäller Borås Tidning.

Förutom Warberg Innebandyklubb är det nämligen IBK Tygriket-99 och INNEBANDYGYMNASIET i Borås som också står bakom denna idé. Tillsammans kommer de 3 "organisationerna" jobba broderligt i Boråshallen den 29-31 Augusti.



2. BORÅSBYGDEN , sjuhäradsbygden

Mycket Borås är det på listan men det är för att det fungerar som det gör i detta område just för tillfället.

Som "outsider" och Alingsåsare är det skrattretande att se hur klubbar samarbetar i Boråsområdet, något man ser då man jobbar i staden som innebandygymnasieinstruktör.

Här får ni några smakprov:


•A)    En "gammal" innebandytränare väljer att sno UNGDOMSlag från en förening genom att åka hem till spelarna, skriva övergångar, lova saker som inte stämmer samt ringer spelare som inte fyllt 15 år under skoltid för att värva dessa till sig, DET ÄR LÄGRE ÄN GLOCALNET!
Att ledaren själv sedan inte besitter de bästa innebandykunskaperna är något man också kan skratta åt ,samt att han faktiskt försökte ta sig in i några andra föreningar i sjuhäradsbygden där ingen ville ha han, det måste kännas i hjärtat.
Att samma person också uttryckt sig att VÄSTERGÖTLANDS INNEBANDYFÖRBUND är en patetisk samling skara kaffedrickare och att han borde ta över allt där beskriver väl också bara hur personer fungerar och är egentligen, patetisk!

•B)     Att när övergångar mellan olika seniorlag skall genomföras i sjuhäradsbygden så blir det alltid ett sabla oväsen, vilket är kul för en utomstående att lyssna till.
Alla kastar skit på varandra och väljer att INTE SE TILL SPELAREN FÖRST, vilket jag ibland tycker man borde göra. Här gäller i stället att visa VEM SOM ÄR DUKTIGAST och bestämmer mest, det kallar jag att förstöra innebandyn.

•C)    Att man verkligen i staden LÄGGER NER DYRBAR TID på att ringa upp företag och andra organisationer och berätta för dessa att de först inte skall sponsra en speciell förening för att de är så dåliga, men sedan begära egen sponsring av de, ja det är nästan ett så stor SKÄMT att det borde tas med på PARLAMENTET i TV4.
Att sedan under matchträffar på läktaren berätta för alla om att man faktiskt "blåst vissa föreningar på stora sponsorsummor" på grund av detta beteende är ju blott ännu dummare, ja hur dum får man egentligen bli?
Men som sagt "sista idioten är inte född ännu"!


3. "Innebandyfuskarna"

Alla innebandyfuskare som tror att de har det som krävs och smiter från försäsongsträningen, då man helt plötsligt när försäsongen utomhus startar har så fruktansvärt svårt att komma från jobbet eller har så mycket annat för sig.
Tänk på att det är en lagsport vi sysslar med och att det kanske inte bara är för dig själv du springer, trampar på en spinningcykel eller backtränar,
DET ÄR LIKA MYCKET FÖR LAGETS BÄSTA!



TOPPLISTA: Hetaste lagen och ledarstabar just nu

  

6. IBK LOCKERUD , DAM

"Gammal är bäst"

  

Meriterade "Kotten" och gamle distriktslagstrotjänaren Lars Ahlström skall leda laget mot toppen i innebandy igen.
Att laget också förmodligen får tillbaka 2 "storspelare" av stark kaliber gör nog inte saken sämre. Laget är en anrik förening vilken jag gärna ser i toppen av div 1 eller faktiskt i elitserien igen.



5. IBK Lidköping , HERR

"Sir Alex gäng"


Lars Selanders mannar, likt Sir Alex i Manchester United, där Lars har lång erfarenhet från att träna "sitt" Lidköping borde vara STOR seriefavorit i sin div 2 kommande säsong.
Laget är intakt och det verkar inte som man inte tappat någon av sina viktigaste spelare.
Precis som Sir Alex och hans Man. UTD så behåller man stomme från år till år vilket så småningom utmynnar i de "stora titlarna".
Likt Man UTD är också att Lidköping är ett litet självgående lag som visserligen behöver sin disciplin i "Sir Alex"mané men mycket går förmodligen av sig själv.



4. IBK 7-Härad Borås, HERR

"Tjafs , skitsnack och nytändning"


IBK 7H med ny ledartrojka, 3 starka namn samt en sjukgymnast ,låter riktigt bra. Var nog även bra för laget att man åkte ur div 1, detta för att åter få känna vinstens sötma i div 2.
Nygamle Joakim Appelqvist är tillbaka i båset och bakom coachtavlan för att skrika på spelarna, vilket behövs, och detta är något som Jocke är bra på, TUFFHET och AGGRESSIVITET.

Laget kommer nog få spela i div 2 under 2-3 säsonger innan steget tillbaka till div 1 åter infinner sig, men då tror jag att det åter är Jocke Appelqvist som tar upp laget en division.

Flera nya intressanta namn på väg in om bara allt tjafs, tjat och skitsnack runt allt lägger sig, vilket vi hoppas på.



3. IBK Alingsås, HERR

"Ingen fika eller färskpotatis"


Ett lag man inte hör så mycket om men som man ändå vet att det händer en hel del runt är IBK Alingsås.
Flera spelare på väg in i truppen, vilket kommer förstärka truppen avsevärt, även om laget tappar duktiga Håkan Pettersson. Har också massor av unga duktiga killar som kan bli riktigt bra och förmodligen är de dessa som kommer vara tongivande i div 1 om 4-5 år när laget tagit klivit upp en serie och behåller en fast plats där.
Lagets göteborgare och tillika tränare Magnus Söderqvist och hans nya stab kan nog hoppas på en bra säsong och Magnus visade redan föregående säsong att det finns mycket bra ledarskap i honom. Nya sportchefen Johan Hjalmarsson, en gammal IBK Alingsåsare, försöker förmodligen just nu i detta skede se till att kontraktera några av de nya och tilltänka spelarna, detta så pennan glöder, hoppas vi.

Laget tränar hårt utomhus samt på Sportlife och förmodligen så blir det ingen fika (Alingsås är en av de cafétätaste städerna i Sverige) under hela försäsongen, man vill ju inte visa att laget består av en massa "färskpotatis" när serien börjar i September, nä då skall det vara Jonas Ahlströmmer (Alingsåsaren som såg till att potatisen hamnade i Sverige) dynamit som gäller.



2. BIF Fagerhult, HERR

"Over the HILLS and far away"(Gary Moore)


Med ny tränare I elitmeriterade Micke Hill så tror jag klubben på allvar kan ta det där viktiga steget mot en riktigt topplacering, och inte behöva vara ett mittenlag i div 1 längre.
Dock så är det "far away" från den verksamhet Micke Hill jobbade i när han tränade JIK i elitserien, men jag tror ändå att
" THE HILLS" kan göra ett riktigt bra lag av BIF och att många andra lag i serien kommer att köras "OVER" under kommande säsong.

BIF har flera unga bra spelare som kommer blomma ut på allvar under säsongen och tillsammans med de nyförvärv laget fått så blir man livsfarliga i serien.




1. Hide-a-lite MULLSJÖ AIS, HERR

"Västergötlands stolthet"


Att MAIS har lyckats med bedriften att ta sig till SSL är starkt, mycket starkt, DÅ FÅR MAN EN FÖRSTA PLATS PÅ LISTAN,även om det egentligen faktiskt var så att möjligheterna alltid har varit stora.
Man har en trygg och bra ungdomsdel att stå tillbaka på, man vågar satsa på yngre killar, man har spelare av klass, unga sådana, kolla bara på Kim Hadelund, vilken för mig redan är en SSL spelare av klass, landslaget snart för honom hoppas jag och tror på.

I sin ledarstab med Ivarssom & CO så finns det stor kvalité vilket gör att man ibland undrar vilken nivå man själv egentligen befinner sig på, här hade man inte haft mycket att hämta eller plats.
Tränartrojkan i MAIS respekterar jag högt och hyser stort förtroende för och det är denna som i slutändan kan se till att MAIS håller sig kvar i SSL, vilket jag både tror och hoppas, detta eftersom laget faktiskt just nu är "Västergötlands stolthet", oavsett i hur många ögon det sticker att man säger så.










Kommentarer
Postat av: DK

Lockerud kommer aldrig mer bli "heta", en klubb på dekis de senaste åren och så kommer det fortsätta, att tro något annat är att drömma.

2008-06-05 @ 09:58:28
Postat av: JJ

Lockerud har problem och det kommer inte bli bättre av att två gamla storspelare kliver in i bilden, det är ju mer som tillfällig syrgas. Det är ju trots allt tjejerna i 18 - 24 års åldern som är framtiden, när ska de lära sig ta ansvar och utvecklas?

Så jag håller med förste talare och säger att Lockerud är inte vad de var och kommer inte att bli på ett bra tag.

2008-06-05 @ 17:09:18
Postat av: Stoffe

Rolig läsning, gillade rubrikerna om varje lag, en del var riktigt "klatschiga"! Tack för en bra blogg!

2008-06-05 @ 17:14:31
Postat av: Mattias

Håller med dig om dom flesta lagen, dock så skriver du att Kim Hadelund snart kommer lira i landslaget. Tror tyvärr inte att han kommer bli tänkt nu iår. Det skiljer så pass mycket på Superligan samt Div 1 där MAIS spelade nu. Visst är det en bra back, men titta på Färjestaden.. Simon Nilsson, en man för landslaget men nej, han fick inte chansen iår!

2008-06-05 @ 23:42:57
URL: http://kikko.blogg.se/
Postat av: Anders

Hejsan! Håller allt med gällande det där som händer i Borås, har vetskap om en del av det och det är faktiskt , som du beskriver, PATETISKT hur en del jobbar och verkar för innebandyn i den staden. Att du får det att funka mellan personer på innebandygymnasiet, där de förmodligen kommer från olika lag är beundransvärt, har bara hört positivt där ifrån. BRA jobbat med andra ord! Ha en bra sommar!

2008-06-06 @ 14:01:28
Postat av: Olausson

Trevlig läsning! Bra skrivet om försäsongs träningen!



2008-06-06 @ 14:17:36
Postat av: Kallemannen

Bra text igen....kul med lite lagtext om hur du tänker och tycker!

2008-06-07 @ 14:01:30
Postat av: Jocke

Grymmaste ledarna i Västergötland just nu är:

1. Joakim Appelqvist , skall göra underverk i ett lag som tappat gnistan, starkt att våga anta utmaningen



2. Mikael Hill, kommer, precis som du skrev i texten ovan, lyfta Fagerhult till oanade höjder.



3. Johan Ivarsson, SSL för visso, men har ett bra lag och duktiga juniorer redan, behöver inte forma så mycket själv. Tror dock Mullsjö får det tufft i SSL.

2008-06-09 @ 11:06:34
Postat av: Jonas

Att appelqvist är grymmast i Västergötland är väl ett skämt, Hill och Ivarsson efter honom, nä fy fan vilket skämt! Underverk i IBK 7-härad, går det att göra förresten? A-laget är väl ur tiden för längesedan! Dags att satsa på era yngre kanske, om det finns några!

2008-06-10 @ 15:16:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0