DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL X


Fredag 12 December :




Vaknade till ett snöigt Prag, och brrrrrr så kallt det var ute. Ingen morgonvandring för mig idag inte, vände i dörren och gick upp och hämtade datorn i stället! Valde också sedan att i stället att ta en dusch i ca 30 minuter (!!), vilket var riktigt skönt.

Lite bättre tryck här i duschstrålen än på hotellet i Ostrava också.


  

TYSKLAND ÄR I FINAL

  

Vad mer kan man säga än att det är jävligt skönt att vara i en final.

Att ursäkta min svordom och mitt språk tänker jag faktiskt inte heller ens göra, detta eftersom det är just jävligt skönt att vara i en final!

Att få spela final i O2 Arena imorgon, denna gigantiska byggnad, känns hur bra som helst och detta var verkligen något man ville uppleva när man kom hit, och nu är vi där, så underbart bara!


Tyskland besegrade ett stark spelande USA i semifinalen med 9-4, efter lite nervös inledning på matchen, och glädjen är mycket stor bland våra spelare och ledare i truppen.

Visst var det nervöst i början och många kände att det pirrade mycket i kroppen, samt att spelarna också framför allt rädda för att misslyckas, något som spred sig i laget. Jag talade dock med en del spelare om denna situation och sedan diskuterade de med varandra om prestation och hur de skulle slappna av och jobba på planen, vilket gjorde att det faktiskt lossnade lite extra i l 3:e perioden. Det var lite då också som vi kom överrens om att bara gå ut och köra och visa att vi verkligen kan spela innebandy.

Och snacka om snabbt bevis också, redan efter ca 5 minuter hade vi gått från 4-4 till 7-4 ledning, så snacka om mental och offensiv het fokusering.

Vilken gaspedal de tyska spelarna tryckte ner.



Matchfakta från matchen kan du läsa nedan:

  

Matchfakta :

2008-12-12 16:10 - Sparta Hall

 
 

Tyskland-USA
9-4

(1-2, 3-2, 5-0)

Första perioden
0-1 (1.26) Stefan Zimmermann (Terence Frank), 1-1 (15.08) Kristian Holtz (Fredrik Holtz), 1-2 (19.45) Karl Förare (Stefan Zimmermann).

Andra perioden
2-2 (3.05) Fredrik Holtz (Dominic Mucha), 3-2 (9.46) Kristian Holtz (Fredrik Holtz), 4-2 (14.31) Fredrik Holtz (Kristian Holtz), 4-3 (16.42) Karl Förare (Stefan Zimmermann), 4- 4 (19.31) Ryan Winkler (U.A).

Tredje perioden
5-4 (0.57) Manuel Mucha (Dominic Mucha), 6-4 (1.17) Kristian Holtz (Fredrik Holtz), 7-4 (4.56) Daniel Mallwitz (Andreas Gahlert), 8-4 (10.23) Manuel Mucha (Dominic Mucha), 9-4 (17.18) Fredrik Holtz (Martin Müller).

Utvisningar
Tyskland 1*2, USA 4*2
Domare
Vesa Vilkki och Mikko Alakare (Finland)

  

  

HOLTZ VAR VÅR LUCIA

  

Med tanke på hur det firas hemma i Sverige just nu, framför allt då på skolor med mera, detta med Lucia, så får vi väl säga att vi i Tyskland idag hade vår egen Lucia på banan, nämligen KRISTIAN HOLTZ.

"Krille" var helt överlägset bäst idag och spelade fantastiskt starkt i så väl defensiven som offensiven. Att han också är landslagets lagkapten och visar upp det arbete han gjorde under semifinalen idag är en fröjd att se men också ett föredöme utan dess like.

Underbart att ha en sådan spelare i laget!



GRATJOVA EN SKÖN "REPORTER"  


Under tiden som jag och Tyska landslagets Team Manager idag satt och tittade på Polens semifinal mot Österrike, detta för att kartlägga det sista inför morgondagens final fick vi oss också en pratstund med en av innebandymagazinets "reportrar" här på VM, nämligen Johanna Gratjova.
Det var riktigt intressant, givande och kul att tala med en tjej, som förutom att hon skriver bra krönikor och inlägg, även har en massa god innebandykunskap bakom sig.

Blev en del snack om hur vi upplevt innebandy hittills här nere, och hur bra arrangerat allt är av tjeckerna, samt massa innebandysnack från Västra Götalandsdelen.
En del prat om Tyskland och B-poolens final imorgon smög sig väl också in.

En intressant, bra och trevlig tjej som utan tvekan skulle få 5 plus utav 5 möjliga i sitt sätt att vara som person, reporter, skribent och krönikör.


Polen vann för övrigt matchen mot Österrike med 7-3, och nu väntar alltså final mellan Tyskland och Polen.
 

SKULDKÄNSLORNA SMYGER SIG PÅ


Lite skuldkänslor smyger sig på mig, detta då jag idag talade med min son hemma i Sverige, otroligt vad jag saknar honom. Imorgon skall jag vinka till honom på webbtvn, igen,  mellan första och andra perioden, detta när vi är på väg till omklädningsrummet för taktisk genomgång.

Känns skönt att veta att han sitter där då och vinkar tillbaka, det gör en som person alltid lite mer avslappnad faktiskt.

Fast skuldkänslorna finns där ändå hela tiden och att man inte är på plats hos honom hemma i Sverige, och Alingsås.

Så även om det är full fokus på innebandy här nere i Prag så finns alltid ändå saknaden där. Framförallt kommer den under de lediga stunder som ibland blir.

Skall bli skönt att komma hem till honom på måndag!


  

O2 ARENA, EN GIGANTISK TILLSTÄLLNING VÄNTAR

  

O2 Arena, och final imorgon, helt sjukt egentligen. Sjuk är också arenan vi skall spela i, bland det värsta jag skådat faktiskt.

Säkerheten är otroligt tuff och det känns som att man ska checka in på en hårdbevakad flygplats när man skall in.

Du måste ha passerkort,  giltiga acesscards med nytagna foton, väskorna scannas i en "röntgenmaskin" (sådan som de har på flygplatser)samt att de även känner igenom dig som person. Här lär definitivt aldrig några bomber eller vapen komma igenom, var så säker.


Fast kan tycka att säkerheten är väl hård, idag fick inte ens svenska landslagets barn och fruar komma in på arenan för att se Sveriges träning. De hade nämligen inga passerkort för detta.

Sorgligt men sant!


Klockan börjar faktiskt dra sig över midnatt redan och det är väl läge att hamna i säng snart, detta då en tuff men underbar dag väntar imorgon.



Vinner vi matchen imorgon så lär det väl samtidigt bli rätt tufft att kvällsuppdatera denna bloggdagbok, detta då jag kan lova att det inte kommer stoppa med 5 tjeckiska öl i strupen under kvällen, det lär bli MINST det dubbla vill jag lova.

Och tiden vi kommer komma hem från "Players Party" samt nattlivet i Prag vill jag inte ens tänka på.

LÄR BLI SENT!



Men nu laddar vi för Polen imorgon och FINAL i gigantiska O2Arena.



WFC har nått final i B-poolen och där finns Tyskland med, hur kul och underbart som helst, bättre kan det inte bli just nu!


GOD NATT där ute i mörkret ............



/ Micael Svensson


Kommentarer
Postat av: Fredriksson

Lycka till idag och ta hem segern, så får du något kul att jobba med för framtiden.

Tyvärr så klarade inte Alingsås av Pixbo, fortfarande tung uppförsbacke.

2008-12-13 @ 01:23:27
Postat av: Jonas A

go.....go.....go.....go Germany.....go! Se till att ta hemm detta mästerskap nu.

2008-12-13 @ 02:22:22
Postat av: #77

L Y C K A T I L L !!!!!!!!!!!!

2008-12-13 @ 09:49:19
Postat av: Andreas

Ta hem guldet nu, vore gött. Lycka till i alla fall och ha en bra dag!

2008-12-13 @ 10:40:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0