DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL VIII

  

Onsdag 10 December :



TANDKRÄMSTUBEN I KÄNGORNA

  

Då har klockan passerat 19.30 och man har satt sig ner på tåget till Prag. Tyskland reser tillsammans med Sverige, Lettland och Slovenien, där alla lag har sin egen tågvagn. Som jag tidigare nämnt så är det med stor förnöjsamhet som jag lämnar Ostrava bakom mig, allt har vart perfekt i denna industri och innebandytokiga stad. Man undrar verkligen om vi får chansen att uppleva samma tryck i Prag, även om det nu till och med är slutspel som gäller.


Dagen har vart bra och redan efter frukosten i morse så blev det nedpackning av sakerna på rummet, vilka som vanligt var spridda överallt. Jag hittade sockor på toaletten, telefonsladden under sängen, en jacka längst ner under täcket samt tandkrämstuben i mina kängor (!!), hur den nu hamnat där? 



I sista gruppspelsmatchen klockan 13.10, den mot Slovenien, så var det sagt att mycket skulle testas. Fast att vi i första perioden skulle få spela box-play under hela 7 minuter i sträck hade vi inte helt planerat, men det var verkligen bra.

Viktigt att vi fick träna lite på detta också, och tidigt i en match, och under så lång tid.


Slovenerna hängde med rätt bra i början, under tiden vi mixtrade lite och hade folk på utvisningsbänken vill säga.
När vi dock fick ordning på spelet igen och bara matade på så började också målen rinna in.
Matchresultatet stannade tillslut på 13-3, vilket ändå känns rätt okej.



USA, PRAG OCH NYA FÖRUTSÄTTNINGAR

  

Nu väntar hotellincheckning i Prag när vi kommer fram, samt ett enkelt och kort möte på hotellet, efter detta blir det direkt sömn för spelarna.

Morgondagen är vi spellediga igen och då kommer det fokuseras mycket på teoretiska moment, där spelarna kommer att få jobba i sina formationer med löpvägar, positionstagningar med mera.
Vi kommer även att genomföra ett träningspass där vi skall jobba mest med fasta situationer och spelutvecklingsmoment i kontringsspelet, något som vi hoppas kunna ha stor nytta utav i matcherna  mot USA (semifinalen), och förhoppningsvis mot Polen eller Österrike i finalen.

Mycket nya förutsättningar med andra ord.


Visst så talar allt för att det skall bli Tyskland mot Polen i en final, men jag vill varna både för "Staterna" och Österrike. Jag har aldrig mött USA innan, och de har utvecklats mycket det sista. Österrike har också en bra statistik på Polen, vilket man alltid skall se lite extra till, 5 vinster på de senaste 5 mötena.


Nu har vi åkte en bit med tåget och stämningen är härlig, många som förväntar sig mer av Prag än Ostrava, även om det kanske blir svårt, detta då alla verkligen har vart supernöjda med allt arrangemang och engagemang i industristaden.


Så kom igen nu Prag, visa nu vad ni kan, vi förväntar oss mycket!


Dags att avsluta skrivandet ett tag detta då batteriet på datorn börjar ta slut. Återkommer när vi "landat" på hotellet i Prag.




HOSTEL-KÄNSLA, MEN VI SLAPP KYCKLING

  

Framkommen och incheckad på hotellet, har även hunnit med att äta lite, och skönt var det faktiskt att slippa kyckling, för en gång skull. Det serverades faktiskt gott bröd tillsammans med en helt okej måltid, kött och ris samt souercream (f*n vet om det stavas så)sås.

Härligt med lite förändring!


Hotellet vi checkade in på och kommer att bo på under våra slutspelsdagar i Prag gav mig och några av spelarna lite "scary movie feelings". Skylten var identisk med de som fanns med i skräckfilmen Hostel , detta när de unga "backpackers killarna" befinner sig i Amsterdam. Hotellet var faktiskt också ofantligt likt, på utsidan i alla fall.
Många drog därför en lättad suck när vi checkade in, då hade likheten försvunnit, som tur var.


Kvällsluften här i Prag är nu mycket kallare och för de spelare som tog sig en kort stadsvandring under kvällen så var det vinterjacka och mössa på som gällde. Skönt att vi fick just vinterjackor av en sponsor när vi anlände med laget första dagen till Ostrava. Jackan har verkligen vart användbar här nere!


Dags för lite taktiskt möte med de andra ledarna så säger adjö för denna gång, och på återseende imorgon.


/Micael Svensson  


Kommentarer
Postat av: Merta

Lycka till mot USA!! Håller tummarna....blir det spännande med final sen :-) den vill jag inte missa

2008-12-11 @ 00:27:53
Postat av: Joakim

Hur hamnar en tandkrämstub i dojsen, ofattbart, men kul! Lycka till i semin nu då, och ha en bra dag i Prag, Europas pärla, imorgon!

2008-12-11 @ 02:06:24
Postat av: Lizzie

Jobba Jobba Joooobbba imorgon och se till att ta er till final nu, håller tummarna

2008-12-11 @ 11:34:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0