DAGBOK FRÅN VM 2008, DEL IV


Lördag 6 December :



25-5 I ÖPPNINGSMATCHEN

  

Då var matchpremiären avklarad och sena kvällen börjar smyga sig på, i just nu faktiskt ganska kalla Ostrava.

Matchen mot Stor Britannien blev aldrig riktigt någon match, och motståndet var faktiskt rent ut sagt groteskt dåliga.
Visst så spelade inte heller Tyskland bra under denna match, och det testades mycket vridningar, uppspel, instick med mera, vilket kanske tog en del fokus även från oss.
Fast att ändå trycka till 25 mål får väl ses som ganska godkänt, eller hur?


Var skönt att den där känsla kom igen innebandymässigt för en som ledare, den där känslan som ger en som ledare "innebandyrysningar" .
Kände detta när jag stod där vid bänken och den tyska nationalsången dundrade ut i högtalarsystemet.
Att få känna den känslan igen det har man längtat riktigt mycket efter, det är i denna "hetluft" man vill vara, det är så fantastiskt kul.


I hallen fick jag också träffa lite "gammalt folk" som var ett tag sedan man både såg och talade med, vilket var trevligt.  Blev ett snack med den norske IFF domaren Rune Zouhar, IFF delegaten Hans Bootman samt Martin Wolmhed, en av de ansvariga "organisatörerna" (som jag kallar dem) runt allt. Västeråsaren Peter Hofer (SSL spelaren i Västerås) hann jag också med att byta några tankar med, innan han skulle in och värma upp med sitt Österrike, vilka vi drabbar samman med imorgon.
Han även med att hälsa på DUBs, det tyska innebandyförbundets, president, samt ett kortare samtal med Mario Vordank, redaktör på unihockeyportal.de, den tyska motsvarigheten till innebandymagazinet i Sverige.

Så kul att vara tillbaka bland allt detta igen!


  

ESTLAND CHOCKADE SCHWEIZ


Innan bussen gick hem till hotellet, från fantastiska Cez Arena, så han laget med att se sista perioden av matchen mellan Estland och Schweiz, en match som faktiskt Esterna borde vunnit, om inte domaren "hittat" 2 utvisningar på dem, en i alla fall totalt felaktig!

Att det också var i sista perioden vid ställning 6-5 till Estland, och halva perioden spelad, retade upp många på arenan ännu mer. Kändes lite som att Schweiz fick födel där bara för att man var just Schweiz.



Esterna varnade jag annars för innan VM när jag och några kompisar satt och talade innebandy, och nu ser dessa vänner att jag faktiskt inte hade helt fel när jag tryckte på detta.
Visserligen vann Schweiz med 7-6 till slut, men då hade även Esterna i slutet 1 stolpskott och ett ribbskott (19.58 sköt Estland i ribban!).

En poäng var laget faktiskt definitivt värda i matchen, men idrott funkar ju tyvärr inte på det sättet att man gör sig förtjänt av något, det gäller helt enkelt att ta vara på de chanser som ges och nyttja de på bästa sättet.
Något som Schweiz med andra ord gjorde, eftersom de vann matchen.
Sådan är tyvärr idrottens värld!

Fast och andra sidan hade väl inget trott från början, mer än Esterna själva då förstås (om ens det), att landet skulle mäkta med att pressa Schweiz till en "chocksger" med bara 1 mål. En sger som inte kan skapa något lugn i "Alplandets" läger direkt. De har nog en del att tala om i kväll, var så säkra!


Härligt var det i alla fall att se att en nation som Estland ha gått fram så pass mycket spelmässigt och att de lyft sig ett par klasser i sitt taktiska kunnande sedan senaste VM, Sverige 2006.
Hoppas att utvecklingen kan fortsätta så ytterligare 1 VM för landet, och om det gör så kommer Estland att ta medalj 2010, det är jag rätt säker på.
VILKEN SKRÄLL I SÅ FALL!



POLEN KROSSADE "MITT HJÄRTAS LAND"

  

Efter lunch hemma på hotellet och lite taktiskt snack med en del spelare om hur deras insats var med mera så var det dags för avresa till hallen igen.

Denna gång åkte dock bara ledarstaben iväg till mäktiga Cez Arena, detta för att kartlägga Polens landslag.
Det lanslag som många förväntar sig att just mitt Tyskland skall spela en final mot den 13 december.
Har försökt att dämpa detta snacket lite dock, så att fokuseringen ligger på gruppspelet och kanske sedan semifinalerna först. Viktigt är ju att veta att det INTE bara är att vandra genom alla matcher på ett enkelt och smärtfritt vis.
Det klarar inget landslag av.


Polens motståndare i hallen var mitt förra landslag, där jag jobbade som förbundskapten för från nov 2002-Juni 2006, nämligen Nederländerna.

Var faktiskt rätt skönt att få stå där på läktaren och sjunga med i den nederländska nationalsången, Wilhelmus van Nassouwe, det värmde mycket.
De "orange" landet är fortfarande "mitt hjärtas land" och detta är svårt att lägga bakom sig. Fick här flera underbara år, och det var en skön känsla att ta landet från 19 på rankingen till plats 13, bästa klättringen något landslag gjort någonsin förresten, en merit i sig!

Det värsta är bara att jag faktiskt nu tror att även landslaget kan göra det värsta raset någonsin under detta VM.
De spelar under nya coacher, med ny taktik, vilket spelarna inte helt och hållet behärskar.
Begriper inte varför man bytte spelsystemsystem mot något som faktiskt  funkade hur bra som helst, och som det också tagit spelarna ca 4 år att nöta in på allvar.
Kanske inte konstigt att laget rasar faktiskt!


Matchen slutade förresten 14-4 till Polen, och man kan väl inte säga annat än kross.
Märkligaste i matchen var ändå att inte målvakten i Nederländerna fick pris som bästa spelare (!!), han var faktiskt klart bäst i ett för dagen blåklätt blekt Nederländskt landslag.



ÖVER 5000 SÅG TJECKIEN-RYSSLAND

  

Efter "matchspioneriet" Polen-Nederländerna så var det dags att kliva in i a-hallen där Tjeckien, hemmanationen, tog sig an Ryssland, i deras första gruppspelsmatch.
En chock mötte man dock då man vandrade in i hallen, via VIP-acess entrén, och titta upp mot läktarna, där satt nämligen ÖVER 5000 personer i hallen, på en öppningsmatch mot Ryssland (!!), VILL INTE ENS TÄNKA PÅ HUR MÅNGA DET DÅ KOMMER TILL MORGONDAGENS MATCH MOT SVERIGE.
De fyller de förmodligen hallen till bredden!


Kul var det i alla fall att lyssna till trycket i hallen, se i mitt tycke ganska dåligt innebandyspel av Tjeckerna samt skåda ett Ryssland som verkligen försökte kriga i 60 minuter.
Slutresultatet 8-1 till Tjeckien kändes heller inte så farlig, och jag tror nog att Tjeckien faktiskt kan få problem med Ryssland i framtiden.



Efter matchen bar det hem till hotellet igen, dags för mat och taktisk genomgång inför morgondagens match mot Österrike.


Inför matchen mot Österrike, en tuff motståndare, vilka spelar aggressivt och hårt, så talade vi mycket om att försöka täta till vår defensiv bättre, finna lite snabbare och nya uppspel samt skapa mer kvickare avslut i offensiv zon.

Något som lär behövas imorgon om det skall bli seger.



Tiden har nu även runnit på denna dag, otroligt snabbt också, och visst har det blivit en del innebandy, kanske alldeles för mycket faktiskt.
Fast vad gör man inte för sporten man älskar, även om man hemma i det "normala livet" aldrig hade orkat med detta dag ut och dag in.
Räcker alltså gott och väl att veta att man har nästa tillställning först 2010 igen, då i Finland, och som förbundskapten.


Sängen väntar nu, men innan det ska jag slänga in den nya texten på min blogg, detta så mina vänner, min familj och alla de andra nyfikna där ute i "IT-Världen" kan läsa om vad som händer här nere i Tjeckien, VM 2008.



Bjuder också som avslutning på matchfaktan från vår match mot Stor Britannien, en härlig syn att skåda:



MATCHFAKTA TYSKLAND-STORBRITANNIEN :



2008-12-06 10:10 - Cez Arena

 
 

Tyskland-Storbritannien
25-5

(6-2, 9-3,10-0)

Första perioden
1-0 (2.05) Ingmar Penzhorn (Tim Hoidis), 1-1 (5.46) Jamie Black (U.A), 1-2 (9.58) Edmond Derrington (Thomas Cook), 2-2 (12.58) Andreas Gahlert (Joel Gysin) 3-2 (13.24) René Radünz (Tim Hoidis) , 4-2 (15.09) Andreas Gahlert (Christian Sieber), 5-2 (16.21) Martin Müller (Magnus Gaude), 6-2 (18.59) Ingmar Penzhorn (U.A).

Andra perioden
7-2 (2.23) Andreas Gahlert (Dominic Mucha) 8-2 (3.33) Andreas Gahlert (Kristian Holtz), 9-2 (5.53) Ingmar Penzhorn (Christian Fritsche), 9-3 (7.52) Jens Stanfield (U.A), 10-3 (8.10) Ingmar Penzhorn (Tim Hoidis), 11-3 (8.59) Fredrik Holtz (Patrick Schmidt) 11-4 (10.13) Max Moy (Jens Stanfield), 11-5 (10.33) Peter Powell (Jens Stanfield), 12-5 (10.57) Manuel Mucha (U.A), 12-5 (12.53) Martin Müller (Fredrik Holtz), 14-15 (15.55) Peter Dietel (Fredrik Holtz), 15-5 (17.26) Manuel Mucha (Dominic Mucha).

Tredje perioden
16-5 (7.39) Manuel Mucha (Dominic Mucha), 17-5 (8.37) Fredrik Holtz (Filip Wicher), 18-5 (9.14) Andreas Gahlert (Leander Stüble), 19-5 (11.02) Peter Dietel (René Radünz), 20-5 (11.50) Daniel Mallwitz (Andreas Gahlert), 21-5 (16.06) Peter Dietel (Fredrik Holtz), 22-5 (16.14) Dominic Mucha (Andreas Gahlert), 23-5 (18.56) Dominic Mucha (Andreas Gahlert), 24-5 (19.40) Ingmar Penzhorn (Christian Sieber), 25-5 (19.46) Peter Dietel (Fredrik Holtz).

Utvisningar
Tyskland 2*2, Storbritannien 2*2
Domare
Petr Cerny och Jiri Janousek (Tjeckien).


/Micael Svensson


Kommentarer
Postat av: Lizzie

Fortsätt att ösa på nu. Lycka till imon!

2008-12-06 @ 22:56:52
Postat av: #77

Kul att ni slaktade, eller som det stod på vm sidan, Germany smashed Great Britain! Rolig överskrift på en text, även om så visserligen var fallet. Förstsätt bara i detta spår nu.

2008-12-06 @ 23:25:01
Postat av: Anders F

Då fick man lite nattläsning igen då, härligt. Gott med en stor seger kan jag tro. ha en bra morgondag.

2008-12-07 @ 00:39:00
Postat av: Anette

Kul start på VM, hoppas det går bra idag också. Fortsätt skriv och uppdatera, detta var roligt att läsa!

2008-12-07 @ 10:28:58
Postat av: Andreas

Hoppas dagen vart bra, lycka till mot Singapore imorgon, fast det ska väl inte vara några problem tror jag, eller?

2008-12-07 @ 20:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0