SM FINAL: Att få valuta för pengarna


SM finalen i Svenska SSL är spelad, detta inför 14.400 vilt hejande "innebandynördar" på läktarna.

ALLA, och jag menar verkligen ALLA, fick en upplevelse, en nagelbitare, en thriller eller en så kallad "valuta för pengarna match" av högsta klass, och ingen hade väl någonsin kunnat anan att matchen mellan Warberg och AIK skulle bjuda på det som den bjöd oss innebandytokiga på.

Visst, att , återigen, Magnus Svensson skulle bli den som fick avgöra det är ingen överraskning, men på sättet det fick ske var obeskrivligt.




Jag åkte upp, tidigt på lördagsmorgonen, lämnade Borås med hyrd buss 06.00, detta tillsammans med Innebandygymnasiet och en ungdomsgrupp från Boråsområdet.

På bussen fick jag, lite som ansvarig, se till att det skedde lite aktiviteter och att rikligt med information om finallagen skedde.


Det var mycket märkligt nog många pigga ansikten som klev på bussen denna kalla aprilmorgon vid centralstationen i Borås. Samtidigt var det ett gott omen då man visste att de som nu skulle åka med verkligen var laddade och mycket innebandyintresserade.


Vi startade upp resan lite enkel med välkomstinformation, sedan blev det lite innebandy på dvd, Pixbo Wallenstam IBK - Espoon Oilers, en gammal Europacupsklassiker där målen hela tiden "viner i luften".

När filmen var slut var det dags för en frukostrast, denna vid Östgötaportens rastställe.


Efter det lilla "breaket" så skulle vi begav vi oss igen, mot Stockholm, och mot SM Finalen 2008.

Nu stod det lite tävling på schemat, detta med mig som "tävlingsinstruktör". Jag hade satt ihop en så kallad filmtävling, där de deltagande grupperna fick lyssna till olika filmdialoger. De fick gissa vilken film dialogerna var ifrån, svara på bonusfrågor från filmen med mera.
Detta satte genast fart på mångas tankar och flera hjärnor jobbade på högvarv under den en och en halv timma tävlingen varade.
Tiden flög alltså ytterligare iväg och när tävlingen var avgjord var det faktiskt redan dags för nästa stopp, detta strax utanför Stockholm.


Vid 11.45 tiden anlände vi till Globen, vi gick in, intog våra platser, några gick  förstås runt och tittade till alla de företagsmontrar som fanns, och tittade på damfinalen mellan IKSU och Balrog, en match som faktiskt blev häftig mot slutfasen.

IKSU hämtade upp ett underläge med 1-3 och vände och vann matchen med 5-3, en fantastisk upphämtning.



Thriller i Världsklass


Efter damfinalen var det dags, en innebandythriller skulle startas.
De blå supportrarna från Varberg hade anlänt och fyllde Globens ena sida, där vi också satt, i ett blått hav av dans, sång och glädje. Vilka underbara supportrar detta är, och vad Warbergs innebandylag måste vara stolta över sin publik.


Warberg mot AIK, vilken match, ja jag är tagen till och med så här dagen efter.

Matchen som jag trodde Warberg skulle kunna ta relativt enkelt blev i stället en thriller i världsklass, signerat två av världens absoluta bästa innebandylag.

Efter 4-4 under ordinarie matchtid så stod det klart att det skulle bli sudden death under 10 minuter, en SD där ingen i hela Globen förmodligen trodde på ett oavgjort resultat, men så blev det.

Straffar, straffar, straffar väntade.

Efter sudden var det nästan så att man pustade ut, torkade svett i pannan och sträckte på ryggen i sin stol. AIK var laget som hade haft de bästa möjligheterna i sudden death och var faktiskt laget som borde ha avgjort, men icke. Warberg lyckades hålla ihop och nu väntade straffavgörande, i en SM final, i Globen, 2008. Detta inför hela 14400 innebandysupportrar.


Efter det att Niklas Jidhe satt den så viktiga näst sista straffen, kyligt och säkert, bakom Peter Sjögren i Warbergskassen, klev sista straffskytten fram.

Mästarnas Mästare på att avgöra stora matcher, trängda situationer och rätta tillfällen, skulle slå straffen.
Magnus Svensson, nummer 20, den magiska nummer 20.

Svensson vandrar ner mot Pekka Nieminen i AIK kassen, vrider kroppen lite, vandrar lite till, gör ett litet ryck och sätter bollen säkert högt upp mot vänster kryss.

VILKET JUBEL DET UTBRYTER I GLOBEN!

Ett jubel som jag inte kan beskriva för er som, dumma nog, inte var på plats.

Vilken glädje, vilka glädjescener vilket tryck, helt fantastiskt.

Att få vara med om detta var otroligt, detta var min, utan tvekan, bästa Globenmatch genom åren, och då har det ändå blivit några.


Warberg hyllade sin publik

  

Att se spelarnas glädje efter matchen var otroligt, en härlig upplevelse av världsklass.

Att sedan också se hur laget Warberg Innebandy värderade sin publik var också underbart att skåda. Laget rusade ner mot publiken, det stående och hejande blåa havet.
Där applåderade laget sin trogna publik, kastade upp klubbor med mera.

När sedan också den klassiska innebandybilden skulle tas i mitten med sargbiten framför där det står Svenska Mästare 2008, så valde Magnus Svensson att på helt eget initiativ, utan att någon från huvudorganisation hade något att säga till om, lyfte upp biten, sprang iväg med den ner mot Warbergs supportrar och ställde den demonstrativt framför dessa.
Det var där, med sina supportrar i ryggen laget ville ta sin mästarbild, ingen annan stans i Globen. Inget som någon i Globen heller i denna stund hade något emot.
Men vilket jubel det utbröt när denna "sargbitsflytt" genomfördes. Otroligt!


Efter den klassiska prisutdelningen i Globen begav vår innebandygymnasiegrupp sig mot bussen igen, där klev vi på lutade oss tillbaka och bara njöt, njöt och njöt.




Warberg och AIK, ni bjöd på en klassisk thriller, som jag i bokformat hade klassat som en av de bästa thrillers som någonsin skrivits, underbart.


TACK de båda finallagen och GRATTIS Warberg till ytterligare ett SM GULD!


Kommentarer
Postat av: NÖJD MEDRESENÄR

TACK MICKE, för ditt engagemang i bussen under resan till sm finalen, detta gjorde resan rolig, kort och intressant.

2008-04-20 @ 17:38:17
Postat av: Storartat

Det var "storartat" i Globen. Hela resan perfekt!

2008-04-20 @ 19:10:23
Postat av: Pelle

Hej,

Tack för ett bra inlägg från finalerna i Globen. En lite rättelse dock, det var Niclas Wilhelmsson, marknadsansvarig för Warberg, som såg till att laget ställde upp framför klacken.

2008-04-21 @ 09:56:12
Postat av: Till Pelle:

Tack för dina goda ord om texten från SM Finalen. Från läktaren såg det dock ut som att Magnus Svensson även var inblandad i "skyltflytten", men Mr Niklas Wilhelmsson är en person jag repekterar högt så klart att han skall ha sitt beröm också. Han är nämligen KUNG AV WARBERG!

2008-04-21 @ 12:21:37
Postat av: Sehlin

Riktigt rolig resa!!!

2008-04-21 @ 15:06:40
Postat av: David K.

Warberg rockar!! Bäst i Sverige i minst ett år till.

2008-04-21 @ 21:46:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0