SM 2008: Då var vi på väg

  

SM anno 2008 har dragit igång på allvar.


Bussen har kört sin vanliga och obligatoriska runda runt Västergötland och hämtat upp alla de spelare som skall representera vårt distrikt under det sista SM:et i Sundsvall.

Som ledare klev jag på i Borås, där mötte vi upp bussen, vilken tidigare hämtat spelare i Mullsjö, trötta sådana.


Bussfärden fortsatte mot Vara, där hela 9 (!!) stycken spelare klev på, rekord alla kategorier genom åren. Aldrig tidigare har det klivit på så många i detta lilla samhälle, eller "bondvischan" som en spelare på bussen uttryckte sig, en som egentligen faktiskt kommer från en mindre ort än just nämnda Vara.


Många timmar senare, efter mycket sovande, så var det frukost i Arboga som gällde, och som vanligt dukade Dinners upp en bra frukost, ett ställe som Västergötland nyttjat under flera år med distriktslagen.


Bussproblem finns alltid, och har alltid funnits, oavsett vart man beger sig i världen, och så även på vår buss till Sundsvall i år så klart.

Tungt avbräck blev det då den dvd som killarna hade i sin buss  (Killarna och tjejerna åkte upp i var sin) inte fungerade.

Efter mycket tjat och käbbel, om bussbyte, vid frukoststoppet så gav tjejerna till slut med sig och bytte buss med killaget, detta  så dessa kunde kolla på sina dvd filmer.

I tjejernas buss blev det i ställe kunskapsbaserade tävlingar..


Som "tävlingsledare" i tjejbussen så såg jag till att genomföra en kunskapstävling där det gick ut på att känna igen olika "profiler".

En uppskattad och rolig sådan när väl svaren rättades.

Fast här undrade man lite vart kunskapen hos vissa spelare egentligen låg och hur illa allmänbildade en del var.

Nämnas kan att Angelica och Johanna exempelvis inte såg skillnad på Charlotte Pirelli och Rene Nyberg, och för oss som vet så är ju dessa två inte speciellt lika.

Andra, och ännu roligare, saker som kom upp var bland annat att 2 tjejer trodde att Arnold Schwarzeneggers (hur nu detta stavas)riktiga yrke nu mera, efter hans skådespelarkarriär, var hemlig Agent, och alltså inte Guvenör, eller att förre storstjärnan i fotboll Jesper Blomqvist egentligen varit en duktig proffsboxare.

Lisa och Sophie, (Boråsare) var heller inte helt kunniga i vad gäller barnprogramsprofiler då de trodde att Lilla Spöket Labans lillasyster egentligen hette Labina.


Tävlingen vanns sedermera av ledarna Lars och Beka tätt följda av, på andra plats Spaak och Erika.


Största skrattet uppkom nog ändå, under turen mellan Arboga och Tönnebro, när rumsfördelningen för tjejerna genomfördes av Lars. Överledaren berättade i mikrofonen hur tjejerna skulle sova, i vilka rum och med vilken rumskompis.

Det var då som spelaren Lilly kläckte följande kommentar:

-          Om jag skall bo i ett trebäddsrum, hur många sängar är det i ett sådant då egentligen?

Lars tittade på Lilly, medans de andra spelarna skrattade, och sa:

-          Om ni nu sover tre spelare i ett trebäddsrum, så vad tror du?

Då äntligen konstaterar Lilly att det borde faktiskt vara tre sängar i ett trebäddsrum, något de andra redan konstaterat för en bra stund sedan.


Under stoppet i Tönnebro så blev det lite enkelt matintag för spelarna och där såg jag till att byta tillbaka till killarnas buss igen.

Under tiden vi åt på en liten restaurang så satt Mathilda Bodin (Vänersborg) och funderade lite på lagets boende, sedan kom frågan:

-          Lars, varför skall vi bo på en bondgård?

Alla runt Bodin börjar att skratta då de visste att det var en Herrgård vi skulle bo på och inte en Bondgård, tur var väl det också att vi valde Herrgård i stället för Bondgård.



På väg under bussturen från Tönnebro mot Sundsvall fick jag mig en pratstund med Sandro Johansson, IBK Alingsås, David Fredriksson, IBK Tygriket-99 och Rikard Högberg, IBK Vänersborg, om deras tankar och funderingar om morgondagen.



-          Känns det att SM är igång nu och hur känner ni inför morgondagen?



Sandro:

-Det känns bra och riktigt kul, sista SM för mig nu också. Skall bli intressant att möta Dalarna direkt, tror vi får en bra värdemätare där.


David:

-Riktiga känslan har inte infunnit sig för mig ännu, blir nog när jag kommer upp, men det skall bli grymt kul. Morgondagen känns spännande och viss nervositet finns.


Rikard:

-Kul, roligt att få möta de andra bästa spelarna från de andra distrikten. Detta har man ju väntat på ända sedan distriktsträningarna drog igång.



-          Vad tror ni om matcherna mot Dalarna och Södermanland imorgon?



Sandro:

-Tror att båda matcherna blir jämna och dessa två blir otroligt viktiga för oss, beroende på om vi skall ta oss vidare eller inte. Nyckelmatchen blir första matchen mot Dalarna.


David:

-Två viktiga matcher och vi behöver nog vinna dessa om vi skall kunna ta oss vidare. Vore skönt med två segrar och en bra start på SM.


Rikard:

-Första matchen blir viktig, vinner vi den får vi nog en bra trygghet i gruppen också och det kommer förmodligen stärka oss till andra matchen.




-          Förväntningar på SM och era egna målsättningar?



Sandro:

-Tror att vi kan ta medalj, men man behöver ha lite tur också, hoppas vi har det. Hoppas jag kan spela på topp och göra bra ifrån mig.


David:

-Skulle vilja att vi tar oss till semifinal och har en medalj säkrad, där kan allt sedan hända. Hoppas att man spelar bra och får en hel del speltid under SM och alla matcher.


Rikard:

-Tror på laget och medaljchans finns nog. För min egen del skall jag försöka ha så kul så möjligt, känna spelglädje och kunna ge 100 procent.



Vi avslutar dagens första blogg från SM med att konstatera att vi nu har en massa snö bredvid oss längst vägen och att kylan har tvingat alla spelare och ledare att dra på sig mössorna under de bensträckarpauserna vi haft.


Kommentarer
Postat av: Supporter

Ni verkar ha en rolig resa till Västernorrland i alla fall.

2008-04-10 @ 15:36:05
Postat av: Vi som kommer

Imorgon så hejas ni flitigt fram av oss supportrar, vi håller på er, bara så ni vet!

2008-04-10 @ 21:32:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0