SM 2008: 6-6 mot Stockholm och tjejvinst

P17 Västergötland

P17 tog emot tunga och spelskickliga Stockholm under morgonmatchen och laget från huvudstaden var en "svår nät att knäcka".

Huvudstaden spelade en riktigt bra innebandy, men Västergötland hade innan matchen pratat om hur man skulle försöka bryta motståndarnas olika inspel i slottet, och detta föll väl ut.

Taktiken i matchen var till viss del att ligga lågt i banan, täta de centrerade ytorna samt låsa av distansskyttet och inspelen i slottet, skotten från Stockholm skulle man försöka flytta till kanterna.
Vid brytningarna i de centrerade delarna skulle Västergötland se till att vända spelet snabbt och göra det svårt för Stockholm i omställningarna.

Stundtals fungerade detta riktigt bra och spelarna stod upp mycket bra på banan.

Att laget faktiskt lyckades med bedriften att vända hela tre (!!) underlägen i matchen var en bevis på spelstyrka av hög kaliber.
Slutresultatet skrevs så småningom till 6-6. Ett bra resultat för båda lagen.
Faktiskt var det Västergötland som hade mest vädring på en seger då bland annat lagets back Samuel Rosén, BIF Fagerhult, prickade ribban vid ett tillfälle samt hade ett skott i stolpen.

Power play spelet för Västergötland hade ändrats lite även inför matchen mot Stockholm och här lyckades Västergötland att göra mål på båda de PP de fick, härligt att se!

Det börjar synas på några av spelarna att man redan nu spelat tre matcher under loppet av 2 dagar, hittills.

Under resten av lördagen väntar ytterligare två stycken matcher, matchen mot Jämtland/Härjedalen och Kvartsfinalen senare under kvällen, matchstart 20.30.

Att ha fått sovmorgon innan morgonmatchen uppskattades bra hos killarna och väckningen 08.45 var inte riktigt lika tuff som den väckning man hade under den tidiga fredagsmorgonen.

Efter matchen mot Stockholm bar det av till herrgården för att få i sig lite mat innan sista gruppspelsmatchen skall spelas.

Spagetti och Köttfärssås stod på schemat och killarna stressade järnet ur de stackars kockarna i köket, vilka fick koka pasta som aldrig förr.

David Fredriksson , IBK Tygriket-99 , Erik Olofsson, BIF Fagerhult och Jonas Wågman, Hide-a-lite Mullsjö AIS ger sin syn av matchen mot Stockholm.

David:

-Tyckte att vi hade bra kontroll på matchen, vi spelade precis som vi skulle. De fick ta sina avslut där vi ville. Några inspel i slottet släppte vi och det straffade sig.

Erik:

-Vi var faktiskt laget som skapade de vassaste chanserna. Stockholm fick trilla boll vid kanterna samt mellan backarna precis som vi ville. Vår målvakt Niklas Järläng höll ihop vårt lag bra också.

Jonas:

-Tycker vi spelar disciplinerat bakåt och sedan är våra omställningar starka. Vår taktik lyckades bra och vi fick Stockholm dit vi ville.

4-3 Marcus Nilsson ass. Efraim Björnell

4-4 Efraim Björnell ass. Rikard Hessmer   (5-4)

6-5 Rikard Hessmer ass. Tobias Utterberg   (5-4)

6-6 Samuel Rosén ass. Marcus Nilsson

F17 Västergötland

För tjejernas del var det åter en tidig morgon som väntade. Upp klockan 05.45 för frukost och sedan avresa mot hall. Det var en del tunga och trötta ben i tjejlaget som lämnade herrgården bakom sig under morgontimmarna.

Laddningen under uppvärmningen kändes bra för laget och det syntes att spelarna nu verkligen ville ta en seger. Det gjorde då inte saken bättre när motståndarna Gästrikland gjorde sitt första mål redan efter 9 (!!) sekunder. Detta mål var faktiskt sedan det enda som gjordes under den första perioden och motståndarna hade alltså med sig en 1-0 ledning inför andra perioden.

I andra periodens 8:e minuten kom så äntligen kvitteringen, den mycket välförtjänt. Målet gjordes av "vindsnabbe" Alexandra Larm, fint assisterad av Sandra Blomqvist.

Västergötland fortsatte efter detta att trycka på och skapa en del, men precis som i de tidigare matcherna så hade laget otroligt svårt för att sätta bollen i nätmaskorna. I 18:e minuten fick Gästrikland en bra chans och då kom ledningsmålet 2-1 för motståndarna, ett tungt sådant för Västergötatjejerna.

Att sedan även Gästrikland spädde på med 3-1, redan efter 1 minut in i sista perioden gjorde inte uppförsbacken för Västergötland enklare.
Detta resultat stod sig dock tiden ut och Västergötland fick se sig själva inkassera ytterligare en förlust i gruppspelet, något som laget inte hade räknat med när man startade detta SM anno 2008.

Att laget vinner skottstatistiken i matchen mot Gästrikland med 21-17 och bara gör ett enda mål förteller att laget faktiskt inte haft det flyt man hoppats på heller detta SM.

Tjejlaget har även hunnit med att spela sin sista gruppspelsmatch och i denna lossnade äntligen målskyttet för Västergötland. Gotland slogs tillbaka med komfortabla 9-4. En säker seger, och även om tjejerna låg under efter första perioden med 1-2 så känes det aldrig riktigt stressat.

Västergötland skapade mycket chanser i matchen och vann skottstatistiken överlägset, detta med hela 42-19.